How To Help A 5 Month Old With A Cough Mount Kenya – Up High at God’s Mountain

You are searching about How To Help A 5 Month Old With A Cough, today we will share with you article about How To Help A 5 Month Old With A Cough was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic How To Help A 5 Month Old With A Cough is useful to you.

Mount Kenya – Up High at God’s Mountain

Το όρος Κένυα είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αφρικής, μετά το Κιλιμάντζαρο. Υπολογίζεται ότι είναι 2,5 εκατομμυρίων ετών και το Κιλιμάντζαρο σε ηλικία 750,00 ετών είναι πραγματικά ένα ξεκίνημα. Ο χρόνος έχει κάνει πραγματικά τον φόρο του και η κορυφή πιστεύεται ότι έχει πέσει από τα 6.500 μέτρα πριν από εκατομμύρια χρόνια στα 5.199 μέτρα σήμερα. Το βουνό είναι ένα σβησμένο ηφαίστειο, του οποίου το βύσμα αποτελεί τη σημερινή περιοχή κορυφής. Ο κρατήρας είχε προ πολλού σκοτωθεί από τους ακούραστους παράγοντες διάβρωσης της φύσης.

Το όρος Κένυα είναι ένα θέαμα που προκαλεί δέος που κυριαρχεί στα κεντρικά υψίπεδα της Κένυας. Είναι ίσως κατανοητό ότι οι άνθρωποι του Kikuyu που κατοικούν στις χαμηλότερες πλαγιές του το θεώρησαν κατάλληλο για την κατοικία των Θεών. Και εμπνέει τους ανθρώπους με περίεργους τρόπους. Το 1943, ο Felice Benuzzi, ένας Ιταλός αιχμάλωτος πολέμου που κρατούνταν στο Nanyuki στη βάση του βουνού, και δύο σύντροφοί του, δραπέτευσαν και προσπάθησαν να ανέβουν στην κορυφή. Με λίγα μόνο χειροποίητα εργαλεία αναρρίχησης, κατάφερε να φτάσει στο σημείο Λένανα, την τρίτη ψηλότερη κορυφή του βουνού.

Αλλά ο Benuzzi ήταν τουλάχιστον ένας καταξιωμένος ορειβάτης. Το 1988, η Ομάδα Διάσωσης του Όρους της Κένυας ανακάλυψε και ανέσυρε έναν πρεσβύτερο του λαού Μερού στα ψυχρά ύψη του Πικ Νέλιον (5.188 μ.). Μόνο ειδικοί, με κατάλληλο εξοπλισμό και οδηγούς φτάνουν στο Νήλιο. Έδειχνε να μην γνωρίζει το κατόρθωμα που είχε καταφέρει και ταράχτηκε από τη φασαρία που σήκωσαν οι διασώστες του. Εξήγησε ότι η αποστολή του ήταν «να πάει στον Θεό». Ήταν δεμένο με τρόπο που δεν θα δείτε να συνιστάται σε κανέναν οδηγό – με μια κουβέρτα και ανοιχτά σανδάλια. Τα ζώα κάνουν και περίεργα πράγματα: πριν από μερικά χρόνια, ανακαλύφθηκαν στο Νέλιον τα παγωμένα σώματα μιας λεοπάρδαλης και ενός πιθήκου colobus.

Το όρος Κένυα βρίσκεται 180 χλμ βόρεια του Ναϊρόμπι. Το βουνό πέφτει στο Εθνικό Πάρκο του όρους Κένυα. Το πάρκο αποτελείται από μια προστατευόμενη περιοχή πάνω από 3.200 μέτρα υψόμετρο, μαζί με δύο μικρά προεξέχοντα σημεία που φτάνουν τα 2.450 μέτρα κατά μήκος των μονοπατιών Naro Moru και Sirimon. Ιδρύθηκε το 1949 και έχει έκταση 715 τ.χλμ. Περιβάλλεται περαιτέρω από το Εθνικό Καταφύγιο Mount Kenya, το οποίο εκτείνεται σε 2.075 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το πάρκο έχει τη διάκριση ότι είναι ταυτόχρονα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Διεθνές Απόθεμα Βιόσφαιρας.

Το βουνό αποτελείται από τρεις κύριες ζώνες: τη βραχώδη περιοχή της κορυφής, τον αφροαλπικό βαλτότοπο με τη διάσπαρτη γιγάντια βλάστηση και τις εκτεταμένες χαμηλότερες πλαγιές που καλύπτονται από ορεινό δάσος και μπαμπού. Η εκπληκτική οικολογική ποικιλομορφία είναι ένα από τα αξιοθέατα αυτού του γίγαντα. Οι οικολογικές διεργασίες που έχουν δημιουργήσει την αφροαλπική χλωρίδα ιντριγκάρουν ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Υπάρχουν 81 είδη φυτών εδώ που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Στην κάτω δασική ζώνη, υπάρχει άφθονη άγρια ​​ζωή, όπως βουβάλια, ελέφαντες, πίθηκος sykes και bushbuck. Ωστόσο, τα ζώα είναι γενικά δύσκολο να τα δεις. Πιο ψηλά, τα ζώα είναι ακόμα πιο σπάνια, αν και έχουν παρατηρηθεί ύαινα, λεοπάρδαλη, βουβάλι και γάτες μοσχοφυΐας. Το μόνο ζώο που είναι πιθανό να δείτε στο πάνω μέρος

αλπικές ζώνες είναι ο βράχος ύραξ. Αν και έχει το μέγεθος μιας οικόσιτης γάτας, μοιάζει περισσότερο με αρουραίο. Το φαινομενικά ταπεινό βράχο hyrax έχει κάποιους ισχυρούς συγγενείς στο ζωικό βασίλειο και υπολογίζει τον ελέφαντα ως βιολογικό του συγγενή.

Το βουνό προσελκύει περισσότερους από 30.000 λάτρεις κάθε χρόνο. Το σημείο Lenana (4.985 μ.), η λεγόμενη κορυφή trekkers, μπορεί να φτάσει από οποιοδήποτε άτομο με εύλογη φυσική κατάσταση και κατάλληλα προετοιμασμένο. Η κορυφή έχει τις δίδυμες κορυφές Batian (5.199 m) και Nelion (5.188 m), και είναι προσβάσιμη μόνο σε όσους διαθέτουν τεχνική εμπειρία ορειβασίας και αναρρίχησης. Αυτό το βουνό δεν είναι εύκολο να κατακτηθεί και κάθε χρόνο δεν φτάνουν περισσότεροι από 100 ορειβάτες στις δίδυμες κορυφές. Το όρος Κένυα στην πραγματικότητα θεωρείται ότι είναι πιο δύσκολο τεχνικά από το υψηλότερο Κιλιμάντζαρο (5.894 μ.). Αλλά όσοι φτάσουν στην κορυφή βιώνουν μερικές από τις καλύτερες αναρριχήσεις σε βράχο και πάγο της Αφρικής.

Το βουνό έχει πάρα πολλούς θαυμαστές και γοητεύει ιδιαίτερα τους τεχνικούς ορειβάτες. Ο συγγραφέας και ορειβάτης, Rick Ridgeway – συγγραφέας των Seven Summits, δηλώνει ότι από όλα τα βουνά του κόσμου αυτό είναι το αγαπημένο του. Ο Χάλφορντ Μάκιντερ σχεδίασε και ηγήθηκε της πρώτης καταγεγραμμένης αποστολής για να φτάσει στην κορυφή το 1899. Αλλά αν ο πρεσβύτερος του Μερού που αναφέρθηκε παραπάνω είναι κάτι που πρέπει να πάει, οι ντόπιοι πρέπει να έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στην κορυφή του βουνού. Το ταξίδι του Mackinder είχε μεγάλη επιτυχία και η παρέα του ανακάλυψε πολλά είδη ζωικής και φυτικής ζωής άγνωστα τότε στην Ευρώπη. Ένα νέο είδος κουκουβάγιας, για παράδειγμα, καταγράφηκε για πρώτη φορά από αυτή την αποστολή και στη συνέχεια πήρε το όνομά του από τον Mackinder.

Αν και το όρος Κένυα βρίσκεται σχεδόν στον ισημερινό, θα βρείτε χιόνι και πάγο, ακόμη και παγετώνες. Ωστόσο, στα εκατό χρόνια από τότε που ο Mackinder κατέκτησε το βουνό, ο αριθμός των παγετώνων μειώθηκε από 18 σε μόνο 7 που παραμένουν σήμερα. Ο ένοχος για αυτό είναι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή που έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια. Οι επιστήμονες μας λένε ότι κατά την εποχή των παγετώνων οι μεγάλοι παγετώνες έφτασαν κάτω από τα 3.000 μέτρα. Σήμερα ο μεγαλύτερος παγετώνας είναι ο Lewis Glacier στα 4.600 μ. Η συνεχιζόμενη υποχώρηση των παγετώνων αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κατάντη οικοσυστήματα, για να μην αναφέρουμε τη γραφική γοητεία του βουνού.

Το όρος Κένυα είναι η πηγή του ποταμού Tana – του μεγαλύτερου ποταμού της Κένυας – και θεωρείτο για πολλά χρόνια ως μια ανεξάντλητη βρύση νερού. Όχι πια – η απώλεια των παγετώνων και της δασικής κάλυψης έχει φέρει αυτή την υπόθεση σε ανυποληψία. Η απώλεια της δασικής κάλυψης είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, γιατί μπορεί να αποφευχθεί. Το πώς να σώσετε τα δάση του όρους Κένυα έχει από καιρό ασχοληθεί με τον περιβαλλοντολόγο Wangari Maathai, τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης το 2004. Γεννήθηκε στις χαμηλότερες πλαγιές του βουνού και στη ζωή της έχει δει τις αλλαγές στο βουνό.

Μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή της κορυφής ακολουθώντας μία από τις τρεις διαδρομές: Naro Moru, Sirimon και Chogoria. Οι καλοί δρόμοι θα σας φέρουν από το Ναϊρόμπι στο Naro Moru, το Nanyuki και το Chogoria – τις βασικές πόλεις για καθένα από τα μονοπάτια. Υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές, αλλά οι περισσότερες έχουν πέσει σε αχρηστία και χρειάζεστε ανώτερες δεξιότητες πλοήγησης και αντοχή για να τις δοκιμάσετε. Αυτό περιλαμβάνει: Burguret, Meru, Kamweti και Timau. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να επιμείνετε στις τρεις δημοφιλείς διαδρομές. Αλλά αν έχετε καλό λόγο να κάνετε διαφορετικά, ή μάλιστα για να πρωτοπορήσετε τη δική σας διαδρομή, πρέπει να εγγραφείτε στις αρχές του πάρκου.

Η διαδρομή Naro Moru προσεγγίζει το βουνό από τα δυτικά και είναι εύκολα η πιο δημοφιλής. Το μονοπάτι εξυπηρετείται καλά με καλύβες ανάπαυσης και είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς τις κορυφές. Ωστόσο, είναι το πιο απότομο και οι ορειβάτες που είναι ευάλωτοι στο AMS (Οξεία ασθένεια του βουνού) μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Η πεζοπορία θα διαρκέσει 4 ημέρες, αν και μπορείτε να επιλέξετε μια επιπλέον ημέρα στην κορυφή. Ξεκινάτε με μια αρκετά απότομη διαδρομή 5 ωρών με τα πόδια από το Park Gate μέχρι το σταθμό Met (3.050 μ.). Εδώ περνάτε την πρώτη νύχτα και εγκλιματίζεστε στον αραιό αέρα του βουνού.

Η επόμενη μέρα είναι η μεγαλύτερη και θα περπατήσετε, κάτω από διαφορετικά εδάφη, για οπουδήποτε μεταξύ 8 και 10 ωρών. Διανυκτερεύετε στο Mackinders Camp (4.200 μ.), κοντά στην περιοχή της κορυφής. Πραγματικά θα πρέπει να περάσετε νωρίς τη νύχτα αυτή την ημέρα. Πολύ νωρίς το επόμενο πρωί -2.00 π.μ. είναι η συνηθισμένη ώρα- ξεκινήσατε να δοκιμάσετε το Point Lenana. Το βουνό είναι γενικά καθαρό το πρωί και φουρτουνιασμένο το απόγευμα – έτσι, η ιδέα είναι να ανεβείτε και να κατεβείτε την κορυφή όταν έχετε καλή πρόσφυση. Αυτό είναι το μέρος της πεζοπορίας όπου κάποιοι εμφανίζουν συμπτώματα ασθενειών που σχετίζονται με το υψόμετρο.

Θα χρειαστείτε περίπου 5 ώρες για να φτάσετε στη Λένανα. Εδώ πρέπει να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες, για να δείξετε στους ανθρώπους πίσω στο σπίτι πώς τα πήγατε στην κορυφή του βουνού του Θεού. Στη συνέχεια, κατεβαίνετε σε 3 ώρες στο Mackinders Camp για πρωινό. Στη συνέχεια, ανεβαίνοντας πίσω στην κοιλάδα Teleki μέσω Camel Rocks, φτάνετε στο Met Station σε περίπου 4 ώρες. Η νυχτερινή ανάπαυση είναι στο σταθμό Met, πριν την τελική κατάβαση στο Park Gate.

Η διαδρομή Sirimon έχει τη βάση της στο Nanyuki στα βόρεια του βουνού. Η διαδρομή προσφέρει ευκολότερη αναρρίχηση από το μονοπάτι Naro Moru και είναι επίσης πιο γραφική. Συνήθως χρειάζονται 5 ημέρες πάνω και κάτω στο βουνό. Ξεκινάτε με 3-4 ώρες περπάτημα μέσα από το τροπικό δάσος έως τη νύχτα στο στρατόπεδο Old Moses (3.300 m). Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό κάνετε πεζοπορία στους βαλτότοπους και τις κοιλάδες Liki και Mackinder. Φτάνετε στην κατασκήνωση του Shipton (4.200 μ.) μετά από πεζοπορία 6-7 ωρών. Περνάτε τη νύχτα εδώ πριν ξεκινήσετε πολύ νωρίς το επόμενο πρωί για να δοκιμάσετε το Point Lenana.

Η διαδρομή Χογόρια ξεκινά από την ομώνυμη πόλη στα δυτικά του βουνού. Αυτή είναι η μακράν πιο όμορφη και γραφική από τις δημοφιλείς διαδρομές. Θα απολαύσετε εντυπωσιακή θέα στους καταρράκτες, τις κοιλάδες, τις πέτρες και τους τραχείς βραχώδεις σχηματισμούς. Αλλά το μονοπάτι δεν είναι τόσο δημοφιλές γιατί είναι επίσης το μεγαλύτερο και επομένως το πιο σκληρό. Θα σας πάρει 6 μέρες για να ανεβείτε και να κατεβείτε στο βουνό. Δεν υπάρχουν χρησιμοποιήσιμες καλύβες εξυπηρέτησης κατά μήκος της διαδρομής και πρέπει να έχετε μαζί σας μια σκηνή. Όποια διαδρομή κι αν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να παρατείνετε την απόλαυσή σας σε αυτά τα ύψη αφιερώνοντας μια μέρα για να κάνετε το Summit Circuit Path.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε αρκετό νερό – περίπου 4 έως 6 λίτρα καθημερινά – για να κρατήσετε μακριά την αφυδάτωση. Η αφυδάτωση σας κάνει πιο ευάλωτους στην ασθένεια του υψομέτρου και την υποθερμία. Η υποθερμία είναι η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αδεξιότητα και αποπροσανατολισμό. Στα θύματα της πάθησης πρέπει να παρέχεται γρήγορα ένα ζεστό και ξηρό περιβάλλον. Σε ύψη άνω των 3.000 m, τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονται και η ασθένεια του υψομέτρου καταδιώκει τον πεζοπόρο. Γι’ αυτό δεν συνιστάται η γρήγορη ανάβαση, καθώς δεν έχετε ευκαιρία να εγκλιματιστείτε. Τα συμπτώματα για την οξεία ασθένεια του βουνού (AMS) είναι ναυτία, πονοκέφαλος, κόπωση και γενική κακουχία. Θα πρέπει πάντα να κατεβαίνετε σε χαμηλότερο υψόμετρο με την έναρξη των συμπτωμάτων.

Άλλες πιο σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν είναι το πνευμονικό οίδημα μεγάλου υψομέτρου (HAPE) και το εγκεφαλικό οίδημα μεγάλου υψομέτρου (HACE). Ο ερχομός του HAPE προδίδεται από ξηρό βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Το HACE χαρακτηρίζεται από μπερδεμένη ομιλία, έντονο πονοκέφαλο και αποπροσανατολισμένη συμπεριφορά. Το HACE και το HAPE είναι και τα δύο δυνητικά θανατηφόρα και θα πρέπει πάντα να κατεβαίνετε σε χαμηλότερο υψόμετρο και να αναζητάτε θεραπεία. Για να μειώσετε τις πιθανότητες ασθένειας του βουνού, συνιστάται να εγκλιματιστείτε περνώντας μια επιπλέον νύχτα κοντά στο Park Gate ή στις ορεινές καλύβες πάνω από 4.000 μέτρα. Αν μετριάσεις το ζήλο σου για τις κορυφές και κάνεις μια αργή λογική πεζοπορία, θα απολαύσεις την περιπέτεια και θα είσαι εντάξει.

Γενικά θα χρειαστείτε οδηγό και αχθοφόρους για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στην πεζοπορία. Πάντα να προτιμάτε όσους έχουν εμπειρία σε μεγάλο υψόμετρο και είναι διαπιστευμένοι από τις αρχές του πάρκου. Θα ξέρουν τις διαδρομές, και ένας καλός αξίζει το βάρος του σε χρυσό, σε περίπτωση ασθένειας και άλλων απρόοπτων. Οι αχθοφόροι επωμίζονται τα βαριά πράγματα ενώ μεταφέρετε ένα πακέτο ημέρας με είδη πρώτης ανάγκης, όπως ζεστά ρούχα, δυνατότητα παρασκευής φωτιάς, μερικά φαγητά και ποτά, φακό και κουτί πρώτων βοηθειών.

Τα πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας περιλαμβάνουν: ζεστά ρούχα, αδιάβροχα μποτάκια πεζοπορίας, αδιάβροχο κοστούμι, υπνόσακους, φακούς, γυαλιά ηλίου και γάντια χειρός. Πολλοί ορειβάτες θεωρούν σκόπιμο να αγοράσουν ένα Πακέτο αναρρίχησης στο όρος Κένυα προκειμένου να επωφεληθούν από όσους έχουν τοπική γνώση. Ένα τέτοιο πακέτο θα περιλαμβάνει μεταφορά, διαμονή στις ορεινές καλύβες, γεύματα κατά την ανάβαση, εισιτήρια στο πάρκο, υπηρεσίες έμπειρου οδηγού βουνού και αχθοφόρους και μάγειρες.

Η κύρια περίοδος βροχών στην περιοχή του όρους Κένυα πέφτει από τα τέλη Μαρτίου έως τον Ιούνιο, με δευτερεύουσες βροχές να εμφανίζονται από τα τέλη Οκτωβρίου έως τον Δεκέμβριο. Μπορείτε να ανεβείτε στο βουνό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά η πιο άνετη ανάβαση επιτυγχάνεται τους ξηρούς μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Μετά την αναρρίχησή σας, μπορείτε να χαλαρώσετε σε μερικά από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία και θέρετρα στην περιοχή του όρους Κένυα. Πριν φύγετε από τη χώρα, λάβετε υπόψη τα συναισθήματα του Ιταλού ορειβάτη Carlo Spinelli, ο οποίος είπε: «Θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο λάτρη της φύσης παρά ορειβάτη, και γι’ αυτό η Κένυα έχει τα καλύτερα τόσο στο βουνό όσο και στην έρημο». Αφιερώστε χρόνο για να δείτε την άγρια ​​ζωή σε ένα σαφάρι στην Κένυα σε αυτήν την περιοχή ή σε άλλα μέρη της χώρας.

Video about How To Help A 5 Month Old With A Cough

You can see more content about How To Help A 5 Month Old With A Cough on our youtube channel: Click Here

Question about How To Help A 5 Month Old With A Cough

If you have any questions about How To Help A 5 Month Old With A Cough, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article How To Help A 5 Month Old With A Cough was compiled by me and my team from many sources. If you find the article How To Help A 5 Month Old With A Cough helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles How To Help A 5 Month Old With A Cough

Rate: 4-5 stars
Ratings: 7117
Views: 89151677

Search keywords How To Help A 5 Month Old With A Cough

How To Help A 5 Month Old With A Cough
way How To Help A 5 Month Old With A Cough
tutorial How To Help A 5 Month Old With A Cough
How To Help A 5 Month Old With A Cough free
#Mount #Kenya #High #Gods #Mountain

Source: https://ezinearticles.com/?Mount-Kenya—Up-High-at-Gods-Mountain&id=44810

Related Posts

default-image-feature

Interpreting The Old Testament In Light Of The New Testament Who is the Dark Angel?

You are searching about Interpreting The Old Testament In Light Of The New Testament, today we will share with you article about Interpreting The Old Testament In…

default-image-feature

Things To Get A 5 Year Old For Her Birthday How to Attract Men and Get Them to Remember Your Birthday – Every Year!

You are searching about Things To Get A 5 Year Old For Her Birthday, today we will share with you article about Things To Get A 5…

default-image-feature

How Much Baby Food Can A 5 Month Old Eat What Do Pet Rabbits Eat? 6 Great Tips to Keep Them Healthy

You are searching about How Much Baby Food Can A 5 Month Old Eat, today we will share with you article about How Much Baby Food Can…

default-image-feature

Institute Of Biblical Studies Of The Old And New Testaments Renaissance Science, Registered 21st Century Rebirth Document

You are searching about Institute Of Biblical Studies Of The Old And New Testaments, today we will share with you article about Institute Of Biblical Studies Of…

default-image-feature

Things To Do With A 5 Year-Old In London The Supernova Next Door

You are searching about Things To Do With A 5 Year-Old In London, today we will share with you article about Things To Do With A 5…

default-image-feature

How Many Words In A Book For 5 Year-Olds Inculcate Reading Habits in Children

You are searching about How Many Words In A Book For 5 Year-Olds, today we will share with you article about How Many Words In A Book…