I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans The History of Northeastern International Airways

You are searching about I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans, today we will share with you article about I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans is useful to you.

The History of Northeastern International Airways

Mbretërimi i saj katërvjeçar ishte i shkurtër dhe i trazuar, me një përfaqësim të lartë atë që mund të kishte qenë në mënyrë të qëndrueshme nëse ambiciet nuk do të kishin tejkaluar shpenzimet. Por ndoshta trashëgimia e tij më e madhe është se ndezi një nga ciklet e zhvillimit të Aeroportit Long Island MacArthur, duke tërhequr pasagjerë dhe, në fund të fundit, transportues të tjerë, duke vendosur në hartë aeroportin e ri, i cili ishte përpjekur vazhdimisht për identitet dhe qëllim. Linja ajrore kishte emrin që sugjeronte globin Northeastern International Airways me kodin e pamundur me dy shkronja të “QS”, megjithëse nuk shtrihej kurrë më larg se Bregu Perëndimor. Dhe themeluesi i saj ishte Stephen L. Quinto.

I lindur më 8 korrik 1935 në Bronx, por i rritur në Long Island, ai me siguri mund të identifikohej me rrënjët e sipërmarrjes së tij eventuale dhe ekspozimi i tij ndaj aviacionit erdhi para viteve të adoleshencës, në moshën 12 vjeçare, kur vëllai i tij i madh filloi shërbimin e tij ajror. Ashtu si baba, si bir, thotë fjala, por në këtë rast ishte më afër “si vëllai, si vëllai”.

Mbretërimi i vëllait të tij, të paktën i karakterizuar nga jeta e tij, ishte gjithashtu i shkurtër, pasi ai më pas u dorëzua në një aksident avioni ushtarak. Pavarësisht nga tragjedia, ngjarja mund të ishte fara që u rrit në ndërmarrjen e aviacionit të Quinto-s në një filozofi të qëllimshme.

“Mendoj se kjo ndoshta kishte të bënte shumë me shikimin se për çfarë është ky biznes”, tha ai më vonë.

Megjithatë, kaluan dy dekada përpara se ajo farë të mund të lëshonte rrënjë, kohë gjatë së cilës ndjekjet e tij përfunduan në përfundim të pasuksesshëm.

Sado i nderuar të ishte, emërimi i tij në Akademinë Ushtarake të SHBA-së në West Point nuk ishte një ngjarje, sepse ai ishte shumë i ri për ta pranuar ligjërisht atë – për të gjitha shtatë ditët! Përpjekjet e tjera të tij arsimore, duke përfshirë ato në Universitetin e Miçiganit, Universitetin e Nju Jorkut, Institutin Politeknik në Brooklyn dhe Universitetin Pratt, ishin gjithashtu mbresëlënëse dhe të paktën i mundësuan të linte një gjurmë në kampuset e tyre, por ai u largua pa diplomë. nga ndonjë prej tyre.

Duke kërkuar t’i shpëtonte të gjithave, ai u transferua në Francë për një dekadë, por ishte në këtë anë të Atlantikut, veçanërisht në Angli në vitin 1968, që fara e tij e aviacionit më në fund mbiu krahët me kompaninë Sagittair që ai themeloi. Do të ishte i pari nga tre. I fundit, siç u la të kuptohet tashmë, u ngrit nga toka e tij e lindjes Long Island, e theksuar nga përfshirja e tij në emër të vetë aeroportit që do të bëhej baza e tij operacionale, Long Island MacArthur. Derisa flota e linjës së tij ajrore – e përbërë fillimisht nga një aeroplan i vetëm – u shfaq në pistën e saj, askush nuk kishte dëgjuar për të. Pastaj, përsëri, vetë aeroporti nuk ishte me famë botërore.

E ndërtuar në vitin 1942 si rezultat i zhvillimit të Kongresit të Zonave të Zbarkimit për Mbrojtjen Kombëtare (DLAND), fillimisht ishte menduar si një objekt ushtarak i shkaktuar nga shpërthimi i Luftës së Dytë Botërore dhe mund të përdorej për qëllime civile gjatë kohërave të paqes. Për shkak se fillimisht u konsiderua një shtojcë e aviacionit ushtarak, homologu i tij tregtar u pa si një segment i sistemit të mbrojtjes kombëtare.

Ky qëllim tregtar u realizua, megjithëse në formë të kufizuar, para fundit të dekadës kur u ndërtua një terminal pasagjerësh prej 5000 metrash katrorë dhe operatori i taksisë ajrore Gateway Airlines filloi shërbimin e planifikuar në Boston, Newark dhe Uashington me 11 pasagjerë de Havilland. Pëllumbat dhe Heronët me 15 pasagjerë në 1956.

Si aeroporti lehtësues i parashikuar prej kohësh për JFK dhe La Guardia, ai u afrua drejt këtij qëllimi dhjetë vjet më vonë, kur u ndërtua një terminal ovale më ambicioz, 50,000 metra katrorë për të trajtuar nxitimin kryesisht të biznesit në mëngjes në Albany, Boston dhe Uashington. USAir BAC-111-200s dhe DC-9-30s dhe në Çikago me Astrojet 727-100 të American Airlines.

Një tjetër synim afatgjatë, siç zbulohet nga studimet e tregut, ishte krijimi i një shërbimi pa ndalesë Long Island-Florida për të lehtësuar udhëtimin e atyre që dëshirojnë të vizitojnë prindërit e tyre pensionistë në shtetin e diellit dhe të shfrytëzojnë tregtinë turistike që kërkojnë ngrohtësinë e dimrit. Çrregullimi i linjës ajrore dhe Quinto i bënë të mundur që të dyja.

Duke marrë me qira një ish-Evergreen International DC-8-50, të regjistruar N800EV, dhe duke e përdorur atë në një konfigurim me një klasë të vetme, me 185 pasagjerë, ai inauguroi Long Island MacArthur (Islip)-Ft. Shërbimi Lauderdale më 11 shkurt 1982, me tarifa të ulëta dhe të pakufizuara. Si një avion ndërkontinental, ngritja e tij relativisht e ulët e karburantit, e kombinuar me një shtesë të plotë pasagjerësh dhe bagazhesh, i mundësoi atij të përdorte Pistën 33-Majtas 5,186 këmbë, nga e cila u ngjit mbi liqenin Ronkonkoma dhe u nis nga Long Island mbi Bregun e tij Jugor, ndërsa Në kabinë u shërbyen pije joalkoolike plotësuese dhe shporta ushqimesh me kikirikë, djathë dhe krisur, sanduiçe dhe fruta të freskëta. Në tarifë përfshihej bagazhi i kontrolluar.

Orari fillestar përfshinte katër rrotullime javore në Ft. Lauderdale dhe një i vetëm në Orlando, megjithëse një avion i dytë, i regjistruar N801EV, bëri të mundur rritjen e frekuencave dhe destinacioneve.

Në vitin e tij të parë të operimit, ai transportoi më shumë se 150,000 pasagjerë dhe e mbylli periudhën me një notë të lartë duke transportuar një rekord mujor prej 32,075 në dhjetor, një shifër që i atribuohet anulimeve të fluturimeve të shkaktuara nga moti, në Florida në aeroportet kryesore të Nju Jorkut. dhe transferimi i mëpasshëm me autobus i fletushkave të bllokuara në Islip.

Statistikat e vetë aeroportit Long Island ishin gjithashtu premtuese, me 3,071 lëvizje vjetore të transportuesit ajror dhe 250,406 pasagjerë në vitin 1982, pasi ai tani mund të mburret me tre operatorë të pastër-jet pas American dhe USAir.

Quinto ia atribuoi suksesin fillestar të operatorit të tij koncepteve të besuara dhe të provuara të cilësisë së shërbimit dhe tarifave të ulëta e të pakufizuara, së bashku me plotësimin e një boshllëku tregu që kishte qenë i uritur prej vitesh. Për këtë arsye, Northeastern miratoi sloganin “:Shumë linja ajrore për pak para” dhe, për shkak se i shërbente aeroportit të qytetit të MacArthur, duke eliminuar udhëtimin në JFK ose La Guardia për banorët e Nassau lindor dhe Suffolk County. tha: “Ne jemi një hap më afër shtëpisë.”

Edhe pse selia e saj e korporatës ishte e vendosur në Ft. Lauderdale, Long Island mbeti baza e saj operative. Pas marrjes me qira të dy ish-spanëve Pan Am 727-100 me 128 pasagjerë, të veshur me ngjyra të reja rozë dhe blu, ajo ofroi shtatë nisje ditore nga Islipi në Ft. Vetë Lauderdale, Hartford, Miami, Orlando dhe Shën Petersburg, i cili ishte një aeroport dytësor për Tampa. Fluturime pa ndalesë u ofruan gjithashtu nga fusha ajrore e Connecticut.

Momenti me çmime të ulëta, të nxitura nga derregullimi, sapo të inicohej, nuk mund të arrestohej. Vitin pasues, i cili përfshinte blerjen e tre DC-8-62 me rreze më të gjatë – duke përfshirë N752UA nga United Air Leasing, OY-KTE nga Thai Airways International dhe N8973U nga shërbimi Arrow Air-saw në 11 destinacione dhe transportin vjetor të pak më pak se 600,000 pasagjerë.

Aeroporti Long Island MacArthur, me të cilin ishte i lidhur në mënyrë të pandashme, korri gjithashtu një shpërblim financiar, duke regjistruar 6,597 lëvizje të transportuesve ajrorë dhe një qarkullim prej 546,996 pasagjerësh në 1983.

Megjithatë, duke devijuar nga strategjia e tij e deritanishme e suksesshme dhe duke injoruar filozofinë e provuar dhe të vërtetë “nëse nuk prishet, mos e rregullo”, Northeastern zgjodhi të trajtojë djemtë e mëdhenj në aeroporte si JFK dhe të blejë avionë me trup të gjerë. duke vepruar përfundimisht në mënyrë transkontinentale. Vetë trupat e gjerë erdhën në formën e katër Airbus A300B2 në konfigurime me një klasë të vetme me 314 pasagjerë, me tetë krahë: D-AIAD nga Lufthansa në janar (1984), D-AIAE nga Lufthansa në shkurt, F-ODRD nga Airbus Industrie në maj, dhe F-ODRE nga Airbus Financial Services, gjithashtu në maj. Ajo u bë linja ajrore e dytë amerikane pas Lindjes që operon tipin evropian.

Strategjia mund ta ketë ngritur kompaninë me kosto të ulët me rrënjët e Long Island në një lojtar të madh, por mbizgjerimi i saj u mposht nga fluksi i pamjaftueshëm i parasë. Megjithëse kishte fituar 64.7 milionë dollarë të ardhura në vitin e saj fiskal të përfunduar më 31 mars 1984, ajo regjistroi një humbje prej 5.2 milionë dollarësh.

Statistikat e saj jofinanciare treguan një histori tjetër. Deri në verë, ajo operonte 66 fluturime ditore në 17 destinacione të SHBA-së me një flotë me tre tipe, me 16 forca, duke përfshirë 727-200 nga Mexicana de Aviacion dhe VASP, dhe punësonte 1600 personel. Gjatë gjysmës së parë të vitit, ajo regjistroi faktorin më të lartë të ngarkesës, prej 71.5 për qind, nga çdo linjë ajrore amerikane, dhe në maj u bë e 18-ta më e madhe, e matur me miljet e të ardhurave të pasagjerëve.

Orari i sistemit të tij të qershorit 1984 përfshinte Boston, Ft. Lauderdale, Hartford, Islip, Kansas City, Las Vegas, Little Rock, Los Angeles, Miami, New Orleans, New York-JFK, Oklahoma City, Orlando, St. Petersburg, San Diego, Tulsa dhe West Palm Beach.

Megjithëse Long Island MacArthur ishte ende baza e tij e fluturimit, New Orleans ishte bërë qendra e tij kryesore, me shërbim në 15 qytete. A300 me kapacitet të madh u vendosën në bregun lindor nga JFK në Ft. Lauderdale, Miami dhe Orlando dhe në atë transkontinentale jugore me një ndalesë nga Miami në Los Angles përmes vetë New Orleans.

Megjithatë, graviteti nuk ishte i vetmi element që bëri që një objekt ajror të zbriste, madje edhe ata me krahë. Financat sigurohen në mënyrë të barabartë – ose, në këtë rast, të anuluara-ngritje, duke shkaktuar një zbritje të shpejtë. 4.4 milionë dollarë të tjerë humbën gjatë tremujorit të tretë që përfundoi më 30 shtator 1984 dhe me të filloi strategjia e mënyrës së mbijetesës për eliminimin e aspekteve që nuk mund të mbështeteshin më monetarisht, duke përfshirë pushimin nga puna të 450 punonjësve dhe kthimin – në fakt ishte një riposedimi i flotës A300.

Duke e parë transportuesin e tij që dikur rritej me shpejtësi si një enigmë, Quinto u përpoq ta mbante figurën e saj të plotë pa pjesët e hequra me forcë dhe t’i zëvendësonte ato me atë që mund të gërmonte. Dhjetë ish-Braniff 727-200, të cilat ishin jetike të nevojshme për të shuar etjen e tregut dimëror të diellit gjatë sezonit 1984-1985, ishin zëvendësime premtuese. Megjithatë, një gjykatës i Dallasit vendosi se kjo nënqira e aeroplanëve dhe ekuipazhit do të kishte shkelur kushtet e marrëveshjes së riorganizimit të falimentimit të vetë Braniff.

Ashtu si priza të nxjerra nga ngritja e shpejtë e Northeastern, dritat që përshkruanin strukturën e saj u errësuan. Destinacionet u eliminuan, linjat e rezervimit u ndërprenë, fluturimet u anuluan, faturat nuk u paguan dhe pasagjerët mbetën të bllokuar. Dhe më 3 janar 1985, kompania trevjeçare me kosto të ulët ra në të njëjtin fat si Braniff, duke paraqitur për Kapitullin 11 në një Gjykatë Falimentimi në Majami me 28 milionë dollarë aktive dhe 48 milionë dollarë detyrime. Ajo u detyrohej rreth 15 milionë dollarë më shumë se një mijë kreditorëve të pasiguruar dhe nuk mund të përmbushte më listën e pagave të punonjësve.

“Nuk e di kë të fajësoj”, u tha Quinto gazetarëve në atë kohë. “Gjithçka që mund t’ju them është se ne kemi shumë letra, por jo para.”

Northeastern nuk u ngrit më kurrë në lavdinë e tij të mëparshme, por të shkurtër, megjithëse Quinto dha zemër dhe shpirt duke u përpjekur. I krahasuar me një “qen të mbeturinave”, ai bëri përpjekje të vazhdueshme për të copëtuar mbetjet së bashku dhe për ta mbajtur sipërmarrjen e tij në ajër, gjë që e bëri në mënyrë sporadike, pavarësisht dosjes së falimentimit.

Një fluturim i vetëm pa luhatje, nga Islip në Ft. Lauderdale me një tarifë prej 69,00 dollarësh, lidhi një fije ajrore në bregun lindor, por me ringritje graduale, katër qytetet kryesore të Floridës në Ft. Lauderdale, Orlando, St.

Pasuan katër muaj përpara se të ishte sërish në qiell, më 21 qershor, duke shërbyer linjat e njohura të Floridës me 727-200 të marra me qira nga United, megjithëse disa sektorë u operuan në mënyrë sporadike nga All Star Airlines dhe Emerald Air DC-9 në emër të saj.

Por tregu i saj kishte humbur me ndërprerje. Besimi humbi. Aeroplanët humbën. Dhe tarifat e saj, deri në 49,00 dollarë për të konkurruar me kompanitë më të njohura dhe më të njohura, vështirë se mund ta përballonin atë.

Shfaqja e fundit e shpresës erdhi në fund të vitit me një kredi prej 1 milion dollarësh dhe dhënien me qira të një MD-82 të vetme nga Alisarda, e regjistruar HB-IKL. Megjithatë, drita e tij përfundimtare u shua në fillim të vitit 1986, u mbyt nga likuidimi, por jo domosdoshmërisht në aeroportin e Long Island që e kishte pjellë dhe të cilit i ishte lënë trashëgimia.

Duke tërhequr interesin, pasagjerët dhe linjat e tjera ajrore, me 10,750 lëvizje të transportuesve ajror dhe 810,751 pasagjerë në 1984, vitin e fundit të plotë të operacioneve të Northeastern, ajo kishte demonstruar potencialin e tregut të aeroportit, duke shërbyer si katalizator për rritjen e tij dhe kurrë nuk e la atë pa lidhja ajrore shumë e rëndësishme Long Island-Florida, e cila u sigurua më pas nga një duzinë linja ajrore të tjera, duke përfshirë AirTran, Allegiant, Braniff (III), Carnival, Delta Express, Eastern, Elite, Frontier, Pan Am, Southwest, Spirit dhe USAir.

Video about I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans

You can see more content about I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans on our youtube channel: Click Here

Question about I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans

If you have any questions about I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans was compiled by me and my team from many sources. If you find the article I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9408
Views: 36413957

Search keywords I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans

I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans
way I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans
tutorial I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans
I Heard 18 Year Old Can Drink In New Orleans free
#History #Northeastern #International #Airways

Source: https://ezinearticles.com/?The-History-of-Northeastern-International-Airways&id=9881452

Related Posts

default-image-feature

I Have To May To List Some Old Some New Top 10 Films About Contemporary Art

You are searching about I Have To May To List Some Old Some New, today we will share with you article about I Have To May To…

default-image-feature

I Have An Old Refridgerator That Needs A New Handle 4 Signs Your Oven Needs To Be Cleaned

You are searching about I Have An Old Refridgerator That Needs A New Handle, today we will share with you article about I Have An Old Refridgerator…

default-image-feature

I Have A New Toenail Growing Under The Old One Growing Beautiful Fingernails After Gastric Bypass Surgery

You are searching about I Have A New Toenail Growing Under The Old One, today we will share with you article about I Have A New Toenail…

default-image-feature

I Have A New Itunes Account But Old Apple Id iPod Basics and Buying Guide

You are searching about I Have A New Itunes Account But Old Apple Id, today we will share with you article about I Have A New Itunes…

default-image-feature

I Have A New Electrical Panel Running To Old Wiring Chiller Performance: Testing, Inspection and Maintenance

You are searching about I Have A New Electrical Panel Running To Old Wiring, today we will share with you article about I Have A New Electrical…

default-image-feature

I Hate It When Thing I Discover New Gets Old 10 Things I Discovered About the Mayan Alux in Mexico’s Riviera Maya

You are searching about I Hate It When Thing I Discover New Gets Old, today we will share with you article about I Hate It When Thing…