If You Create New Survivor Do You Lose Old One 7 Steps to Retirement Planning to a Safe and Secure Future

You are searching about If You Create New Survivor Do You Lose Old One, today we will share with you article about If You Create New Survivor Do You Lose Old One was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic If You Create New Survivor Do You Lose Old One is useful to you.

7 Steps to Retirement Planning to a Safe and Secure Future

Dalja në pension është një gjë e ndërlikuar, një ditë ndihesh mirë me të pasi do të pushosh, më në fund, dhe ditën tjetër ndihesh i shqetësuar për financat. Por njerëzit që planifikojnë të dalin në pension paraprakisht mund të kenë pak ose aspak për t’u shqetësuar.

Planifikimi i daljes në pension është një proces i vazhdueshëm dhe ju duhet të përpiqeni të parashikoni gjërat. Edhe pse, askush nuk mund të parashikojë gjithçka dhe do të jetë më mirë të përpiqeni të jeni mjaft afër, mund të bëni disa përfitime.

Shumë njerëz janë shumë të frikësuar për të dalë në pension sepse janë të shqetësuar se si do të shkojnë gjërat kur t’i ndërpresin ato të ardhura. Megjithatë, planifikimi i daljes në pension nuk është një shkencë e vështirë dhe ndjekja e këtyre 7 hapave mund t’ju lejojë të siguroni të ardhmen.

1. Planifikimi i daljes në pension – Vlerësoni situatën tuaj financiare

Para së gjithash, bëni një inventar të të gjitha aktiveve, detyrimeve, të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja aktuale. Ju mund të uleni me planifikuesin tuaj të daljes në pension dhe të bëni një vlerësim se cilat do të ishin përgjegjësitë dhe shpenzimet tuaja. Kur të keni dalë në pension, disa shpenzime mund të mbeten të njëjta, si sendet ushqimore dhe sigurimet, dhe të tjera.

Megjithatë, disa shpenzime mund të rriten si kostot e udhëtimit, kostot e pushimeve dhe shpenzimet më pak për fëmijët e rritur. Për disa shpenzime do të merreshin edhe pensionet dhe sigurimet shoqërore. Theksoni shqetësimet dhe pyetjet tuaja që ju ndjekin gjatë natës dhe diskutoni ato me planifikuesin tuaj.

2. Llogaritni vlerën e aktiveve dhe detyrimeve tuaja

Këtu janë disa këshilla se si të llogaritni vlerën e aktiveve tuaja aktuale.

 • Shkruani shumën aktuale në secilën prej llogarive tuaja ku mbani para në dorë dhe kursime likuide. Këto përfshijnë çeqe, llogaritë e kursimeve dhe të tregut të parasë dhe certifikatat e depozitave.

 • Nëse keni obligacione kursimi, atëherë llogarisni dhe përcaktoni vlerën aktuale ose telefononi bankën për të zbuluar vlerën aktuale.

 • Telefononi agjentin tuaj dhe zbuloni gjithashtu koston e politikës suaj të gjithë jetës.

 • Investuar në aksione, obligacione ose fonde të përbashkëta, më pas kontrolloni vlerën në faqet e internetit financiare ose nga deklarata juaj e fundit.

 • Përdorni vlerën aktuale të shtëpisë tuaj dhe gjendjeve të tjera reale.

 • Rendisni vlerën aktuale të pensionit tuaj, IRA-ve ose planeve të tjera të daljes në pension që keni në mendje. Mundohuni të dini vlerën nëse vendosni t’i merrni ato në para sot.

 • Mbani në mend asete të tjera si biznesi dhe prona me qira.

 • Gjendja e hipotekës në shtëpinë tuaj është një detyrim mujor.

 • Mbani parasysh gjithashtu të gjitha hipotekat e tjera ose kreditë e kapitalit në shtëpi.

 • Regjistroni bilancin e duhur në kartat e kreditit, këstet, kreditë dhe llogaritë e investimeve.

 • Rendisni të gjitha faturat aktuale dhe të papaguara që keni borxh. Këtu përfshihen faturat e shërbimeve, mjekët, dentistët, telefoni, uji, gazi, taksa e pronës, etj.

3. Dije se çfarë dëshiron

Të gjithë duam aq shumë sa e ngatërrojmë veten me kaq shumë gjëra. Bëni listën e gjërave që mendoni se duhet të jenë në stilin tuaj të jetesës pas daljes në pension. Merrni parasysh gjithçka që mund t’ju duket e vogël, në mënyrë që të jeni të përgatitur për të.

A jeni në dijeni se sa para do t’ju nevojiten për të dalë në pension dhe për të jetuar të qetë?

Epo, hulumtimi thotë se ju duhet të zëvendësoni 70-90 përqind të të ardhurave tuaja para daljes në pension. Kjo ju ndihmon të vlerësoni objektivin tuaj bazuar në të ardhurat tuaja aktuale. Edhe pse është një vlerësim i përafërt, dhe mbajtja e kësaj në mendje ju lejon të jeni në rrugën e duhur. Ruajtja e faktorëve të tillë si zakonet e pushimeve, shpenzimet mjekësore, qiraja e shtëpisë do të kenë një ndikim thelbësor në atë se sa shumë duhet të kurseni.

Nëse mund të kurseni një shumë të duhur parash për pension, atëherë do të keni gjithashtu mundësi për të jetuar atë lloj jete që dëshironi. Planifikimi i duhur i daljes në pension ju lejon të kapërceni çdo pengesë dhe kufizim dhe të shtoni kohën e lirë të periudhës së artë të pensionit. Ju madje mund të keni mjaftueshëm për të lënë diçka për brezin tuaj të ardhshëm. Mos kini frikë të synoni lart!

4. Planifikimi i rrjedhës së parasë

Vlera aktuale është e rëndësishme për planifikimin tuaj të daljes në pension. Është shuma e parave që ju nevojiten në llogarinë tuaj sot për të planifikuar dhe kursyer për të ardhmen tuaj. Shumë njerëz punojnë me këshilltarët e tyre financiarë ose planifikuesit e tyre të daljes në pension dhe bëjnë llogari individuale të daljes në pension për t’u përgatitur për daljen e tyre në pension. Ju mund ta bëni këtë ndërsa planifikoni para dhe pas daljes në pension.

Planifikimi para daljes në pension

 • Buxhetimi

Është pothuajse e pamundur të fillohet një planifikim i daljes në pension pa buxhet. Buxheti juaj është një pjesë thelbësore e planifikimit tuaj të fluksit të parave si para dhe gjatë daljes në pension. Është një analizë thelbësore që duhet bërë domosdoshmërisht për të përcaktuar se sa para nevojiten për të ruajtur stilin e jetës që ju dhe familja juaj jeni mësuar të jetoni.

Pasi buxheti juaj të jetë në vend, ai duhet të rishikohet çdo vit për të përcaktuar nëse mbledhja dhe zbritja po ndryshojnë buxhetin e planifikuar ose nëse nevojiten ndonjë rregullim tjetër. Një buxhet do të ndihmojë gjithashtu për të mbrojtur kursimet tuaja afatgjata dhe të daljes në pension.

 • Fondi i Emergjencave

Le ta pranojmë, probleme të papritura financiare mund të lindin në çdo kohë dhe nuk është e lehtë t’i shmangni ato gjithashtu. Pra, është gjithmonë një ide e mirë nëse kemi disa kursime për t’ju ndihmuar në nevojat tuaja të pashmangshme.

Fondi juaj i urgjencës duhet të lihet mënjanë në mënyrë të lëngshme, sepse nuk e dini kurrë se në çfarë kohe apo situate mund t’ju nevojiten ato. Shuma totale duhet të vendoset nga ju dhe familja juaj dhe duhet të jetë në nivelin tuaj të rehatisë. Disa njerëz mund të bien dakord që të kenë 10,000 dollarë ose 20,000 dollarë, ndërsa disa njerëz do të dëshironin të vendosnin një shumë më të lartë për fondet e tyre të urgjencës.

 • Menaxhimi i riskut

Një fushë që shpesh anashkalohet në planifikimin e daljes në pension është menaxhimi i rrezikut. Njerëzit zakonisht fokusohen në kursimin e parave për pension. Megjithatë, ata harrojnë të mbajnë në mendje menaxhimin e rrezikut. Menaxhimi i rrezikut përfshin sigurimin e makinës, sigurimin e shtëpisë, paaftësinë afatshkurtër dhe afatgjatë dhe sigurimin shëndetësor. Ju duhet të bëni politika në lidhje me këto dhe duhet të monitorohen, rishikohen dhe përditësohen sipas nevojës.

Planifikimi gjatë daljes në pension

 • Buxhetimi

Gjatë daljes në pension, plani juaj duhet të fillojë përsëri me buxhetimin. Të ardhurat tuaja do të ndryshojnë pas daljes në pension, kështu që është thelbësore të monitoroni rrjedhën tuaj të parasë gjatë daljes në pension.

Buxhetimi pas daljes në pension nuk do të thotë vetëm të mbash një kontroll mbi fluksin e parave të gatshme. Në fakt, përfshin gjithashtu analizimin e të gjitha shpenzimeve tuaja gjatë gjithë vitit. Kjo ju lejon të identifikoni vendet ku mund të përdorni zëvendësues të tjerë ose më pak të shtrenjtë ose si të planifikoni një shpenzim të konsiderueshëm.

 • Taksat

Planifikimi i taksave është një sprovë masive për disa pensionistë. Duhet shumë planifikim në lidhje me analizimin e burimeve të fondeve. Kjo ju lejon të ruani stilin e jetës tuaj dhe prandaj duhet të mbani parasysh pasojat tuaja tatimore.

Llojet e ndryshme të llogarive kanë lloje të ndryshme të pasojave tatimore kur financohen ose tërhiqen. Kursimet e pensionit ose llogaritë e kualifikuara tatohen si nivel i zakonshëm i të ardhurave. Llogaritë e pakualifikuara tatohen me nivelet e fitimeve kapitale.

Kur nevojiten fonde specifike për të mbajtur një mënyrë jetese gjatë daljes në pension, është thelbësore të ruani pasojat tatimore të llogarive që financojnë pensionin tuaj.

Taksat nuk duhet të jenë konsiderata e vetme kur bëni planifikimin tuaj të daljes në pension. Në vend të kësaj, duhet të kombinohet me aspekte të tjera të planifikimit të përgjithshëm financiar.

 • Planifikimi i pasurive

Ndërsa planifikimi i nevojshëm i pasurive është një komponent kritik përpara daljes në pension, por planifikimi pas daljes në pension ka një rol më të rëndësishëm në menaxhimin e pasurive të paluajtshme. Është thelbësore që ju të përcaktoni se për çfarë ju dhe familja juaj dëshironi të vendosni.

Ajo që është thelbësore është që qasja ndaj planifikimit të pasurisë duhet të jetë e ngjashme me qëndrimin tuaj ndaj menaxhimit të rrezikut. Plani juaj i pasurisë duhet të rishikohet dhe përditësohet rregullisht.

5. Investoni ose kurseni

Është plotësisht në rregull nëse filloni gjithashtu vonë. Çelësi për të pritur suksesin ka një këndvështrim pozitiv dhe të kuptuarit se të jesh vonë është më mirë sesa të mos fillosh kurrë!

Nëse jeni mbi 55 vjeç, qeveria ofron kursime në kontributet e rimbushjes, në mënyrë që të merrni ndihmë për të kursyer pak më shumë. Ndonjëherë, shanset janë që llogaria e kursimit dhe pensionet e punonjësve të mos mjaftojnë për të arritur qëllimet tuaja. Kjo është kur ju eksploroni produktet e investimeve.

Është gjithmonë mirë të keni një investim në anën tuaj nëse planifikoni të përmirësoni standardin tuaj të jetesës dhe të qëndroni të shëndetshëm financiarisht për një kohë të gjatë. Ka shumë mënyra të ndryshme për të kursyer paratë tuaja, por llogaritë e IRA janë provuar të jenë më të mirat. Nëse nuk dini ende për të, atëherë kërkoni në internetin e fuqishëm për udhëzime.

Krijoni një portofol të larmishëm llogarish kursimi, investimesh, aksionesh, obligacionesh, pronash dhe sigurimesh që të gjitha mund të kontribuojnë në përfitimin tuaj.

6. Krijoni strategji për të maksimizuar të ardhurat tuaja nga sigurimet shoqërore

Sigurimet shoqërore ka të ngjarë të mbeten një pjesë thelbësore e planifikimit tuaj të daljes në pension dhe është thelbësore ta maksimizoni këtë përfitim.

Për të maksimizuar përfitimet e sigurimeve shoqërore, ju duhet të uleni me planifikuesin tuaj të daljes në pension dhe të bëni strategji efektive për mbledhjen e sigurimeve shoqërore. Mosha në të cilën vendosni të tërhiqni fonde do të ketë gjithashtu një ndikim në kursimet tuaja gjatë gjithë jetës. Mund të filloni të merrni nga mosha 62 vjeç. Për më tepër, sa më shumë të prisni, aq më shumë do të paguheni. Nëse prisni deri në moshën 70 vjeç, pagesa juaj do të rritet deri në 77%.

Një tjetër gjë e rëndësishme për të cilën duhet të jeni të vetëdijshëm është nëse keni të drejtë për më shumë sesa thjesht përfitimet tuaja të daljes në pension! Ju gjithashtu mund të keni të drejtë të kërkoni përfitime “bashkëshorti” apo edhe “të mbijetuar”, nëse jeni i martuar, i divorcuar ose i ve. Megjithëse, këto bazohen në të dhënat tuaja me bashkëshortin tuaj, qofshin ata të vdekur apo të gjallë.

Mos harroni të mos bëni kërkesë për dy ose më shumë lloje përfitimesh në të njëjtën kohë. Shanset janë që ju të humbni njërën prej tyre nëse paraqisni të dyja njëkohësisht. Bëni strategji për të kërkuar atë më të vogël në fillim dhe më vonë atë më të madhin.

Sigurimet shoqërore përdorin 35 vitet më të mira të jetës suaj të punës për të llogaritur të ardhurat tuaja mujore. Nëse keni punuar më pak se 35 vjet, duhet të vazhdoni të punoni. Pasi kjo do t’ju ndihmojë gjithashtu të rritni disa nga vitet tuaja të fitimit më të ulët.

7. Kontrollo dhe Përsërite

Gjëja më e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh gjatë planifikimit të daljes në pension është të përqendroheni në kursimet tuaja. Duhet të përditësohet dhe ndryshohet sipas nevojës. Rishikoni planin tuaj të daljes në pension çdo vit. Asgjë nuk është e vendosur në gur dhe me një planifikim të fortë dhe të qëndrueshëm ju çon të jetoni një jetë të lumtur pensioni. Gjithçka që ju nevojitet është ta vendosni veten në një pozicion të suksesshëm dhe të organizuar.

Dalja në pension është një proces tranzicioni i jetës. Ashtu si tranzicionet e tjera kryesore të jetës, pensioni kërkon që ju të përshtateni dhe të rriteni. Mund të përfshijë disa momente të trishtuara për ju, si largimi nga vendi i punës, shokët e punës, zhvendosja e shtëpive, uljet dhe ngritjet, mungesa e parave, etj.

Megjithatë, këto momente pikëllimi nuk zgjasin përgjithmonë! Përpjekjet që bëni para dhe gjatë daljes në pension për të pasur një jetë të ekuilibruar do të ndihmojnë për të siguruar që dalja në pension të jetë një proces i qetë dhe pa dhimbje.

Edhe pse akti i daljes në pension ndodh brenda një dite, apo një jave. Në fakt, procesi i daljes në pension po zhvillohet gjatë viteve para largimit tuaj aktual. Dalja në pension nuk mund të jetë e suksesshme brenda natës dhe kërkon planifikim dhe përgatitje të thelluar. Plani juaj i daljes në pension madje mund të ndryshojë në disa pika të jetës, në varësi të interesave, aktiviteteve dhe luhatjeve tuaja shëndetësore.

Besoni vetes se do të përshtateni me daljen në pension, relaksohuni dhe kënaquni!

Video about If You Create New Survivor Do You Lose Old One

You can see more content about If You Create New Survivor Do You Lose Old One on our youtube channel: Click Here

Question about If You Create New Survivor Do You Lose Old One

If you have any questions about If You Create New Survivor Do You Lose Old One, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article If You Create New Survivor Do You Lose Old One was compiled by me and my team from many sources. If you find the article If You Create New Survivor Do You Lose Old One helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles If You Create New Survivor Do You Lose Old One

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8515
Views: 53472346

Search keywords If You Create New Survivor Do You Lose Old One

If You Create New Survivor Do You Lose Old One
way If You Create New Survivor Do You Lose Old One
tutorial If You Create New Survivor Do You Lose Old One
If You Create New Survivor Do You Lose Old One free
#Steps #Retirement #Planning #Safe #Secure #Future

Source: https://ezinearticles.com/?7-Steps-to-Retirement-Planning-to-a-Safe-and-Secure-Future&id=9942970

Related Posts

default-image-feature

Things To Buy A 5 Year Old Girl For Christmas Do It Yourself Personalized Gifts: A Top 5

You are searching about Things To Buy A 5 Year Old Girl For Christmas, today we will share with you article about Things To Buy A 5…

default-image-feature

How Long Should A 5 Week Old Go Between Feeds Healthy Weight Loss Tips – 7 Tips For Safe & Long Term Weight Loss

You are searching about How Long Should A 5 Week Old Go Between Feeds, today we will share with you article about How Long Should A 5…

default-image-feature

If Turn On New Iphone Does Old One Still Work How To Repair A Broken Apple iPhone LCD Screen

You are searching about If Turn On New Iphone Does Old One Still Work, today we will share with you article about If Turn On New Iphone…

default-image-feature

If The New Medium Is Very Similar To The Old Network Support for Token Ring Network Problems

You are searching about If The New Medium Is Very Similar To The Old, today we will share with you article about If The New Medium Is…

default-image-feature

Things To Bring On Plane To Entertain 5 Year Old The Barrettsmith Sisters – a Closer Look Behind the Curtain of American Idol

You are searching about Things To Bring On Plane To Entertain 5 Year Old, today we will share with you article about Things To Bring On Plane…

default-image-feature

How Long Should A 5 Month Old Go Between Naps 5 Reasons The Insanity Workout Is Perfect For Women

You are searching about How Long Should A 5 Month Old Go Between Naps, today we will share with you article about How Long Should A 5…