Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone China Travel Tips

You are searching about Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone, today we will share with you article about Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone is useful to you.

China Travel Tips

Këshilla dhe truket e udhëtimit të mbijetesës në Kinë

Këto Këshilla Udhëtimi në Kinë, Teknikat e Mbijetesës, do t’ju ndihmojnë të lëvizni dhe ta bëni më të lehtë udhëtimin tuaj në Kinë, kështu që do të jeni në gjendje të përjetoni Kinën e vërtetë me pak më pak stres.

Kina është një bishë e çuditshme që duhet respektuar; qytetet kryesore, Pekini, Shangai dhe Xian, kanë të gjitha personalitetet e tyre.

Disa situata komplekse që mendoni se do të ishin një katastrofë organizative rezultojnë të shkëlqyera dhe më pas pyesni veten se për çfarë ishte gjithë bujë dhe shqetësim. Atëherë detyrat më të thjeshta mund të rezultojnë të jenë një fatkeqësi e madhe.

Kjo është kur ju keni atë që ne e quajmë këtu “ditë e Kinës”.

Këto ditë shkojnë e vijnë dhe janë pjesë e eksperiencës së udhëtimeve të përditshme në Kinë. Njeriu duhet të ketë një mendje të hapur kur udhëton në Kinë. Është një vend me histori dhe kulturë mijëravjeçare që po përpiqet brenda natës të përshtatet me mënyrat perëndimore të jetesës.

Ju duhet të keni një mendje shumë të hapur kur udhëtoni në Kinë.

Unë kam renditur më poshtë disa këshilla për udhëtimet në Kinë që do ta bëjnë jetën pak më të durueshme në përvojën tuaj të udhëtimit në Kinë.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – Jini të mençur për tualetin

o Asnjëherë mos prisni një tualet të pastër 100% të kohës.

o Jini të përgatitur; Mbani disa inde.

o Mund t’ju duhet të përdorni një tualet squat, përsëri nëse e dini këtë paraprakisht nuk është një tronditje. Nëse nuk dini si të përdorni një tualet squat, provoni eksperimentin e mëposhtëm në shtëpi.

Ndërsa mbani diçka për mbështetje me të dyja duart, uleni trupin poshtë në një pozicion të ulët squat, në mënyrë që faqet e pjesës së poshtme pothuajse të prekin thembrat ose pjesën e pasme të viçit. Tani, lëreni me duart tuaja. Shihni nëse qëndroni në këtë pozicion për të paktën 1 minutë. Nëse bini mbrapa ose nuk mund të ngriheni, atëherë një tualet squat mund të jetë një problem për ju! Praktikoni, do të jeni të lumtur që keni bërë.

o Nëse sheh një tualet të pastër, Shko… mund të mos vijë më për pak kohë.

o Ka shumë tualete publike nëpër qytete, zakonisht ato për të cilat paguani janë në rregull, (RMB 0,5), të tjerat është më mirë të qëndroni larg nëse mundeni. Së shpejti do t’i vini re ndërsa ecni nëpër qytete.

o Kujdesuni që zonat publike si stacionet e autobusëve dhe trenave janë zakonisht ato që unë i klasifikoj si “tualete të vështira”, megjithatë nëse duhet të shkoni, duhet të shkoni.

o Jashtë qyteteve kryesore, sistemet e tualetit janë të vjetra ose kanë hidraulik/gypa shumë të ngushtë dhe bllokohen lehtësisht. Në këto raste zakonisht një shportë e vogël është pranë tualetit, kjo është për letrën e përdorur të tualetit.

Një nga këshillat më të mira për tualetin e udhëtimit në Kinë që mund t’ju jap, është përdorimi i tualetit të hollit të hotelit; këto janë kudo dhe janë gjithmonë të pastra. Megjithatë, ata nuk mund të kenë gjithmonë letër higjienike. Varet nga klasa e hotelit që po përdorni.

Nuk dua t’ju tremb. Megjithatë, nga të gjitha Këshillat e Udhëtimit në Kinë në të gjitha faqet e tjera të internetit që kam lexuar, kjo është një temë që nuk përmendet shpesh, por është shumë e rëndësishme për të gjithë ne.

Pra, jashtë qyteteve të mëdha kushtet mund të jenë të vështira. Por në shumicën e rasteve gjithçka do të jetë mirë, veçanërisht nëse rezervoni një turne; gjithçka do të jetë kontrolluar paraprakisht. Megjithatë, edhe planet më të mira mund të shkojnë keq, kështu që përgatituni, tualetet në qytetet, qytezat dhe fshatrat më të vogla mund të jenë të frikshme.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – Ushqimi

o Ushqimi është i madh dhe shumëllojshmëria është e madhe. Shumicën e kohës ju duhet të zgjidhni atë që hani, ose mund të dalloni se çfarë po hani, megjithatë ndonjëherë nuk keni një zgjedhje. Merrni me vete një çokollatë ose diçka tjetër; kjo do t’ju mbajë derisa të shfaqet ndonjë ushqim që mund ta dalloni. Pini ujë në shishe ose të zier, pasi uji i rubinetit NUK është i sigurt për t’u pirë, ky është për të gjithë Kinën. Edhe uji i zier, ndërsa është i sterilizuar, mund të përmbajë shumë minerale dhe depozita hekuri që ndoshta nuk i dëshironi në sistemin tuaj. Basti më i sigurt është të pini ujë me shishe. Uji i rubinetit në shumicën e qyteteve të mëdha është në rregull për të larë dhëmbët.

o Zakonet e të ngrënit – Shumica e kinezëve kanë një zakon të shkëlqyeshëm për të qenë shumë të zhurmshëm kur hanë dhe orari i drekës dhe darkës mund të jetë një festë jashtëzakonisht e zhurmshme, ushqimi ka tendencë të shkojë në të gjitha drejtimet, është vetëm pjesë e të qenit në Kinë.

o Njerëzit gjithashtu pinë duhan në tavolinë ndërsa të gjithë janë duke ngrënë, kështu që disa restorante bëhen shumë të zhurmshme dhe tymosur.

o Nëse ngecni se çfarë të porosisni pasi shumica e menyve janë në gjuhën kineze, thjesht shikoni tryezën pranë jush dhe tregoni pjatën që ju pëlqen dhe pyesni se sa është, ky sistem funksionon vërtet mirë dhe duket se e di.

o Unë kam një menu bazë që do t’ju ndihmojë të porosisni ushqime të sigurta, (pa mace apo qen) kjo do t’ju mundësojë të vizitoni një përzgjedhje më të madhe restorantesh, jo vetëm ato turistike me çmime të larta. Mund ta mbani me vete dhe ta përdorni në restorantet lokale ku shumica do të jenë në gjendje të shërbejnë atë që është në të. Në këtë mënyrë do të dini se çfarë po hani.

Këto vende lokale janë shumë të lira dhe ushqimi është i shkëlqyeshëm. Më kontaktoni nëse dëshironi që t’jua dërgoj.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – Taksitë

o Këshilla për udhëtimet në Kinë- Taksitë – Taksitë janë një përvojë që mund t’ju bëjë të kapni sediljen dhe të merrni frymë; megjithatë shpejt mësohesh me të, pas udhëtimeve të para, je një dorë e vjetër.

o Taksitë në Shangai janë, në përgjithësi, mjaft të mira. Përpiquni të merrni taksitë Blu, Blue’ish Turquoise, Gold dhe White, këto janë më të mirat… këto janë katër kompanitë kryesore të taksive dhe përgjithësisht njihen nga bojërat e tyre me një ngjyrë. Të tjerat janë në rregull, thjesht më të vjetra dhe më të vrazhda (të tjerët gjithashtu mund të kenë metra të gabuar). Asnjë shofer nuk do të flasë anglisht.

o Mbani me vete kartëvizitën e hotelit ose të akomodimit, të shkruar në kinezisht, kjo ju ndihmon nëse humbisni duke ecur nëpër qytet.

o Në të gjitha taksitë në të gjithë vendin do të shihni në pamje të qartë emrin e shoferit dhe numrin e regjistrimit të taksisë. Nëse keni ndonjë problem, ose nëse mendoni se jeni ngarkuar shumë, etj, thjesht hiqni këtë numër, bëni një bujë të madhe për këtë dhe shoferi duhet të zgjohet dhe të rregullojë çfarëdo problemi që keni. Edhe më mirë është të marrësh faturën. Këtu janë të gjitha detajet e udhëtimit dhe mund t’i telefononi kompanisë së taksive nëse doni t’i çoni gjërat më tej ose nëse keni lënë diçka në taksi.

o Qeveria i merr shumë seriozisht drejtuesit e automjeteve në të gjitha qytetet, veçanërisht në Pekin dhe Xian, dhe nëse ankoheni, ata do të humbasin patentën. Kjo është mënyra e jetesës së tyre. Deri tani nuk kam pasur asnjë shofer në 3 vjet që nuk është tërhequr dhe më pas kemi rënë dakord për një çmim për udhëtimin ose kemi zgjidhur problemin tonë.

o Në Shangai, është praktikë e zakonshme që tarifat e taksive të rriten pas orës 23:00. Sidoqoftë, zakonisht mund të bëni pazare për një zbritje prej 20%, e cila do ta kthejë tarifën në tarifën para 23:00.

Jini të fortë me shoferët e taksive, asnjëherë më pak, ruani gjakftohtësinë, buzëqeshni dhe negocioni.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – Pazar

o Këshilla për udhëtimet në Kinë – Blerjet – Kina është parajsa, tregjet, pazaret e blerësve; Etiketat kryesore… çdo gjë dhe gjithçka nëse keni kohë. Me rroba, madhësitë më të mëdha (perëndimore) mund të jenë mjaft të vështira për t’u gjetur, megjithatë në qytetet kryesore ku keni shumë trafik turistik, mund t’i gjeni.

o Pajisje elektrike, DVD, kamera, gjëra të tilla nuk ia vlen të blihen në Kinë, Hong Kongu është ende vendi më i mirë për këtë.

o Orari i dyqaneve në qytetet kryesore është nga ora 10:00 deri në 22:00, 7 ditë në javë.

o Visa card është ende karta më e mirë për t’u mbajtur, me ATM të furnizuara mirë, të gjitha me akses PLUS etj.

Zakonisht ka një tarifë shtesë për përdorimin e VISA, MasterCard ose forma të tjera të kartës së kreditit.

o Prisni të blini nëse mundeni, shikoni përreth për të kuptuar çmimet. Kinezët janë me shumë përvojë në shitje dhe e dinë që ne e përgjysmojmë çmimin e hapjes kur bëjmë pazare.

Në tregje shkojnë për 25% të asaj që kërkojnë fillimisht; shko aq poshtë sa të lënë të largohesh. Kjo do t’ju japë një ide për çmimin më të ulët. Çmimi përfundimtar që rezulton ndoshta do të jetë rreth 40% deri në 50% të asaj ku ata filluan.

Çfarëdo që thonë njerëzit e tregut, ata janë mësuar të shtyjnë dhe bëjnë pazare për çmimet më të mira. Mos u shqetësoni për të qenë shumë i vështirë, ata janë mësuar me të dhe nuk do t’ju shesin një artikull nëse nuk bëjnë fitim. Mos u shqetësoni për gjuhën e trupit të lënduar në dukje kur uleni – kjo është e gjitha pjesë e lojës. Sapo të kenë përfunduar blerjen tuaj të parë, ata do të përpiqen t’ju shesin diçka më shumë. Mos harroni të vazhdoni të buzëqeshni dhe të argëtoheni gjatë pazareve.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – Trajtimi dhe të dhënat mjekësore

o Shumica e hoteleve do të kenë një mjek që ju mund të shihni. Në hotelet kryesore do të flitet anglisht.

o Gjithmonë merrni të paktën një çantë të vogël të ndihmës së parë, ilaç për të ftohtin, tableta kundër dhimbjes së kokës. WATSONS është një kimist me zinxhir shumë të madh. Shumica e ilaçeve, tabletave etj, që mund t’ju nevojiten duhet të jenë në këto dyqane. Këto dyqane janë në të gjithë Kinën.

o Ekziston një rrjet i madh dyqanesh të tipit farmaci; këto tregohen nga një Kryq i Gjelbër. Do të ketë gjithmonë një farmaci 24 orëshe Green Cross në qytetin ku ndodheni. Është e dobishme të mbani një libër Faza, pasi askush nuk do të flasë anglisht, megjithatë do të përfundoni me diçka që do t’ju ndihmojë.

o PIKË E RËNDËSISHME – për shumicën e ilaçeve të tipit pako të prodhuara në masë, paketimi do të shkruhet në gjuhën kineze në njërën anë, në anglisht në anën tjetër. Megjithatë në dyqane sheh vetëm anën kineze. Shikoni mirë, ktheni paketat nga ana tjetër, kjo ju jep shumë më shumë besim duke ditur se mund ta lexoni paketën.

o Nëse keni një problem specifik mjekësor, mbani shënime, shumica e mjekëve do të kenë OK anglisht me shkrim/lexim, edhe pse anglishtja e tyre me gojë do të jetë e dobët.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – telefon

o Përdorimi i telefonit është po aq i lehtë sa në shtëpi. Megjithatë, personi që e merr atë nuk do të flasë anglisht ose nuk do të ketë anglisht shumë të prishur… Hotelet kryesore me 4 ose 5 yje do të jenë të gjitha në rregull.

o Ajo që ia vlen të bësh është të blesh një kartë SIM të Telekomit kinez, janë rreth 100 RMB dhe me këtë merr 50 RMB në thirrje, 50 të tjerat janë për çmimin e kartës SIM; kjo kartë SIM do të hyjë në të gjithë telefonat e markave kryesore dhe do të funksionojë në rregull.

Duke bërë këtë, njerëzit mund t’ju kontaktojnë brenda dhe jashtë Kinës nëse ka një emergjencë. Nëse keni disa telefona, mund t’i dërgoni mesazhe të shkurtra (txt) njëri-tjetrit (SMS). Gjithashtu mund të telefononi guidën tuaj turistike, hotelin etj nëse keni ndonjë problem të madh. Është një mënyrë e lirë për të mbajtur kontakte.

NB. Përpara se të blini një kartë SIM kineze, kontrolloni që ajo të funksionojë në celularin tuaj / celularin. Ka shumë dyqane China Telecom që mund të ndihmojnë.

Këshilla për udhëtimet në Kinë se kur MOS duhet të lëvizni nëpër Kinë.

o Festivali i Pranverës, kjo do të ishte koha e Vitit të Ri Kinez, rreth fundit të janarit / fillimit të shkurtit

o fillimi i majit; Festat e ditës së punës

o fillimi i tetorit; Festat e Ditës Kombëtare

Nga të gjitha Këshillat e Udhëtimit në Kinë, Dita Kombëtare është më e madhja. Miliona kinezë udhëtojnë në këto periudha festash të vitit. Shumica po udhëtojnë për në qytetet e tyre të lindjes ose për të vizituar familjen. Hotelet, trenat, aeroplanët, makinat, autobusët dhe rrugët janë të gjitha të mbushura me njerëz në maksimum. Bllokim i madh, kudo.

Gjithashtu tarifat e udhëtimit janë me çmimin e tyre të plotë. Nuk ofrohen zbritje!

Qëndroni në një vend dhe kënaquni aty ku jeni. Është më e mira dhe shkakton më pak telashe.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – TV

o Nëse dëshironi të shikoni TV, shumica e hoteleve kryesore do të kenë kabllor dhe nëse jeni në vendet më të vogla, kanali kombëtar, CCTV9 është në anglisht. Gjatë dy viteve të fundit është bërë shumë më mirë, me disa programe të shkëlqyera Këshilla për Udhëtimin në Kinë, lajme dhe pikëpamje mbi njerëzit dhe vendet rreth Kinës.

Këshilla për udhëtimet në Kinë – Taksa e Aeroportit

o Pothuajse në të gjitha aeroportet ka një “tarifë ndërtimi”.

Fluturimet e brendshme 50 RMB

Fluturime ndërkombëtare 90 RMB – e cila duhet të paguhet në monedhën vendase.

Kohët e fundit, biletat po pajisen me Taksën e Ndërtimit të përfshirë; megjithatë sigurohuni që të keni me vete paratë e Tatimit vetëm për t’u siguruar.

Shpresoj se disa nga këto këshilla për udhëtimin në Kinë do t’ju vijnë në ndihmë dhe do ta bëjnë udhëtimin tuaj në Kinë paksa më të lehtë.

Nëse keni qenë në Kinë dhe dëshironi të ndani këshillat tuaja të udhëtimit në Kinë, ju lutem mos ngurroni të më kontaktoni në çdo kohë.

John Mckenna

http://www.Travel-the-Real-China.com

Video about Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone

You can see more content about Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone on our youtube channel: Click Here

Question about Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone

If you have any questions about Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone

Rate: 4-5 stars
Ratings: 2915
Views: 25228502

Search keywords Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone

Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone
way Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone
tutorial Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone
Info Lost When Old Sim Card Transferred To New Phone free
#China #Travel #Tips

Source: https://ezinearticles.com/?China-Travel-Tips&id=40737

Related Posts

default-image-feature

In With The New Out With The Old In Spanish Learn to Speak Spanish Online Free

You are searching about In With The New Out With The Old In Spanish, today we will share with you article about In With The New Out…

default-image-feature

In With The New Boss Same As The Old Boss Vox Joe Satriani Big Bad Wah Pedal Versus Boss PW-10 V-Wah Pedal

You are searching about In With The New Boss Same As The Old Boss, today we will share with you article about In With The New Boss…

default-image-feature

In The Old And New Testaments Love Is Linked To Wedding Vows – Creating Original Romantic Quotes

You are searching about In The Old And New Testaments Love Is Linked To, today we will share with you article about In The Old And New…

default-image-feature

In Charge Of Making New Laws And Amending Old Ones The 2009 California Changes to ESI Law – Evolution of E-Discovery

You are searching about In Charge Of Making New Laws And Amending Old Ones, today we will share with you article about In Charge Of Making New…

default-image-feature

In A New State Should I Keep My Old Number Your Rights Under the Family Medical Leave Act (FMLA) And New Jersey Family Leave Act (NJFLA)

You are searching about In A New State Should I Keep My Old Number, today we will share with you article about In A New State Should…

default-image-feature

Importing Old Computer Into A New One On Windows 10 China Imports to the United States

You are searching about Importing Old Computer Into A New One On Windows 10, today we will share with you article about Importing Old Computer Into A…