Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive Top Five Benefits of Cloud Computing for Small Business

You are searching about Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive, today we will share with you article about Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive is useful to you.

Top Five Benefits of Cloud Computing for Small Business

Shumë shërbime të pritura ofrohen në ueb për një sërë nevojash biznesi. Termi i përgjithshëm i përdorur për t’iu referuar të gjitha këtyre është kompjuteri në re. Cloud computing u lejon kompanive në internet të përdorin burime përmes internetit në vend që të ndërtojnë dhe mirëmbajnë infrastrukturat e tyre të brendshme.

Cloud computing është një term i modës që mund të dëgjohet kudo këto ditë. E thënë thjesht, i referohet ruajtjes dhe aksesit të informacionit dhe aplikacioneve në ueb në vend që të ruhen të gjitha në hard diskun e kompjuterit tuaj.

Ruajtja ose ekzekutimi i programeve nga hard disku juaj quhet ruajtja lokale. Kjo do të thotë që gjithçka që ju nevojitet është fizikisht me ju, duke e bërë aksesin në të dhëna të lehtë dhe të shpejtë, veçanërisht për një kompjuter dhe për të tjerët të lidhur me të nëpërmjet një rrjeti lokal. Kështu funksionuan shumë industri për një kohë të gjatë përpara se të shfaqej cloud.

“Reja” i referohet internetit. Kjo i referohet kohërave në prezantimet e zyrës kur interneti përfaqësohej nga një re e fryrë që pranon dhe jep informacion ndërsa rri pezull mbi gjithçka.

Ju mund të përdorni kompjuterin cloud në një aspekt të jetës pa e kuptuar atë. Kjo vlen për shërbimet në linjë që përdorni për të dërguar email, për të modifikuar dokumentet tuaja, për të transmetuar filma ose shfaqje televizive, për të dëgjuar muzikë, për të luajtur lojëra në internet ose për të ruajtur skedarë dhe imazhe. Cloud computinga i bën të gjitha këto gjëra të mundshme pas të gjithave.

Shërbimet e para që përdorin cloud computing janë disa dekada të vjetra, duke u rritur me shpejtësi, kështu që një gamë e gjerë organizatash po përdorin tashmë shërbimin. Kjo përfshin startup-et për korporatat e mëdha, si dhe organizatat jofitimprurëse dhe agjencitë qeveritare.

Cloud computing me një shikim

Sipas një studimi nga IDC, 50% e teknologjisë së informacionit do të kalojë në cloud brenda 5-10 viteve. Ndër industritë që mbështeten shumë në të dhëna janë sektori financiar, telekomunikacioni, teknologjia, kujdesi shëndetësor, qeveria, reklamat, shitja me pakicë, lojërat, energjia dhe shërbimet e të dhënave.

Për më tepër, 82% e kompanive kanë gjetur kursime të konsiderueshme në lëvizjen në cloud. 60% e bizneseve tashmë përdorin IT të bazuar në cloud për operacione. 82% e kompanive po planifikojnë gjithashtu një strategji multi-cloud.

Këto statistika tregojnë se cloud computing premton shumë si një industri në rritje, si dhe një burim i vlefshëm për kompanitë për të përfituar.

Zgjidhje cloud për biznesin

Ekzistojnë tre lloje të ndryshme zgjidhjesh cloud nga të cilat bizneset mund të zgjedhin për të gjetur përshtatshmërinë më të mirë – re private, re hibride dhe re publike. Secili ofron veçori dhe përfitime të ndryshme. Por me secilin lloj, rezultati përfundimtar mbetet i njëjtë: kompjuteri në renë kompjuterike mund të bëhet kudo që të jeni, në çdo kohë.

Re private

Reja private funksionon në industri me shqetësime për privatësinë, duke përfshirë bizneset e mesme dhe ndërmarrjet më të themeluara që duhet të përmbushin standardet për sigurinë dhe pajtueshmërinë.

Një shembull janë kompanitë IoT, të tilla si ato që gjurmojnë klientët përmes telefonave të tyre. Shembuj të tjerë përfshijnë kompanitë e të dhënave shëndetësore, faqet e tregtisë elektronike që ruajnë të dhënat e kartave të kreditit, industritë me shqetësime të larta të pronësisë intelektuale dhe kompanitë që theksojnë sovranitetin e të dhënave.

Reja private menaxhohet nga një ekip i brendshëm i personelit të IT-së ose nga një host privat.

Reja private ofron kontroll dhe fleksibilitet të plotë, duke u mundësuar bizneseve të menaxhojnë burimet e tyre të dedikuara brenda një qendre të dhënash të palës së tretë.

Re hibride

Reja hibride është për kompanitë që preferojnë sigurinë e ofruar nga cloud private. Ky lloj zgjidhjeje cloud është më i miri për ngarkesat e punës që janë shumë dinamike dhe të prirura për ndryshueshmëri. Këtu përfshihen ndërmarrjet që mund të ndahen në dy sfera, të ndjeshme dhe jo të ndjeshme.

Reja hibride funksionon më së miri edhe për bizneset me rritje të të dhënave sezonale, përpunim të madh të të dhënave dhe ato me ngarkesa pune që përfshijnë pajtueshmërinë me API dhe që kërkojnë lidhje të qëndrueshme me një rrjet. Reja hibride e ka marrë emrin nga fakti se menaxhohet nga burime të brendshme dhe të jashtme.

Kjo përzierje e reve private dhe publike ofron përzierje të shërbimeve të tilla si Office 365 për email me aplikacione të tjera që bizneset nuk duan të vihen në dispozicion në një mjedis të përbashkët.

Re publike

Reja publike është për industritë që kanë një sasi të konsiderueshme të dhënash pa shqetësime të mëdha për privatësinë. Kompanitë që përdorin këtë shërbim zgjedhin një strukturë pagese-as-you-go. Ky lloj zgjidhjeje cloud menaxhohet nga ofruesit e palëve të treta.

Industritë që përdorin renë publike përfshijnë ato në zhvillim dhe testim, platformë zhvillimi, serverë trajnimi, projekte të njëpasnjëshme të të dhënave të mëdha dhe faqe interneti me informacion publik, përshkrime produktesh dhe broshura.

Reja publike është perfekte për shërbimet, aplikacionet dhe hapësirën ruajtëse që vihen në dispozicion të publikut, si dhe ato që përdorin burime të përbashkëta që menaxhohen nga ofruesi i resë kompjuterike.

Më shumë përfitime në cloud

Tani që i njihni llojet e ndryshme të zgjidhjeve të disponueshme në renë kompjuterike, është koha të kaloni mbi përfitimet e lëvizjes në re. Si një trend në rritje, kompjuteri në re ofron shumë. Këtu janë pesë prej tyre.

1. Shërbime që kursejnë kohë, sipas kërkesës

Cloud computing përmban ofrimin e vetë-shërbimit për lloje të ndryshme ngarkesash dhe nevojash. Ajo që e bën atë kaq tërheqës për bizneset është se çdo shërbim mund të jetë i disponueshëm sipas kërkesës. Kjo heq në mënyrë efektive nevojën që kompanitë të mbajnë staf të brendshëm të IT-së, veçanërisht për bizneset e vogla, ose të menaxhojnë burimet fizike të kompjuterit.

Pritja në cloud i lejon përdoruesit të kenë akses në skedarët e tyre nga çdo pajisje, kudo dhe në çdo kohë. Kjo do të thotë që skedarët nuk ruhen vetëm në një kompjuter, duke bërë të mundur funksionimin dhe disponueshmërinë më të shpejtë. Ruajtja në renë kompjuterike gjithashtu e bën më të sigurt për bizneset që të mbrojnë skedarët e tyre, me opsione më të shpejta rezervë dhe rikuperim në rast shkeljesh ose skenarësh të ngjashëm.

Sipas TSG, 45% e kompanive që përdorin zgjidhje private cloud në operacionet e tyre kanë shijuar ulje të konsiderueshme të kohës që duhet për të instaluar aplikacionet. Kjo veçori e kursimit të kohës u mundëson kompanive të shijojnë procese më të shpejta dhe të përmirësojnë produktivitetin për punonjësit.

Cloud computing mund ta bëjë më të lehtë integrimin për ju. Shumë aplikacione kompjuterike cloud përfshijnë një ndërfaqe programimi të aplikacioneve (API) ku mund të gjeni aplikacione që janë të pajtueshme në vend që të duhet të paguani për t’i përshtatur ato për ju, në mënyrë që t’i integroni ato.

2. Fleksibiliteti

Një nga përfitimet më të mëdha të ofruara nga cloud computing është fleksibiliteti i tij. Njerëzit në ekipin tuaj mund të kenë qasje në skedarë dhe informacione që janë të rëndësishme për të punuar kudo dhe në çdo pajisje. Në një botë shumë të lëvizshme, kjo është veçanërisht e rëndësishme.

Për më tepër, shumë kompani tani ofrojnë aranzhime fleksibël të punës, siç janë punëtorët në distancë dhe puna në distancë. Me kompjuterin cloud, punonjësit mund të kenë akses në skedarët e punës edhe kur nuk janë në zyrë, duke e bërë më të lehtë për ta të punojnë kudo që janë. Për bizneset e vogla, kjo gjithashtu e bën më të lehtë për ta që të menaxhojnë lehtësisht operacionet e tyre kudo që janë.

Fleksibiliteti dhe lëvizshmëria e shtuar u mundësojnë bizneseve t’i lënë punonjësit e tyre të përdorin pajisjet me të cilat janë të kënaqur. Kjo mund të përfshijë tableta, laptopë dhe telefona inteligjentë, duke ndihmuar punonjësit të përmirësojnë produktivitetin e tyre personal.

Me këtë lloj elasticiteti, kompanitë janë në gjendje të rriten me rritjen e nevojave të tyre kompjuterike, si dhe të zvogëlohen kur ato ulen. Kjo i kursen ata nga nevoja për të investuar në infrastrukturë që mund të mos jetë e nevojshme më vonë në kohë.

3. Kosto më të ulëta me pagesë për përdorim

Një nga përfitimet më të mira të menjëhershme të lëvizjes së biznesit tuaj në cloud është se ka kursime të konsiderueshme financiare. Cloud computing përdor plotësisht harduerin. Me virtualizimin, vlera e serverit fizik rritet, duke u dhënë mundësi bizneseve të bëjnë më shumë me më pak.

Cloud computing u mundëson bizneseve, veçanërisht startup-eve, të ulin nevojën për hapësirë ​​fizike, përdorimin e energjisë, burimet e TI-së dhe më shumë. Si rezultat, ka një nevojë më të ulët për instalim, mirëmbajtje, përmirësime dhe kosto për mbështetje dhe pajisje. Për SMB-të, kjo është një mënyrë e vlefshme për të kursyer burime në mënyrë që ata të përqendrohen në rritjen në internet.

Burimet e bazuara në renë kompjuterike maten në nivel granular, që do të thotë se përdoruesit paguajnë vetëm për ngarkesat e punës dhe burimet që përdorin. Gjithashtu, nuk keni më nevojë të blini softuer ose të paguani për dikë ose një ekip që të përditësojë ose instalojë softuerin, të menaxhojë serverët e postës elektronike ose skedarët ose të ekzekutojë kopje rezervë.

Përfitimi i kompjuterit cloud është se të gjitha aplikacionet dhe shërbimet merren nga shitësi i cloud, në vend që ju të jeni përgjegjës për ndonjë prej tyre.

4. Bashkëpunimi i përmirësuar

Produktiviteti rritet nga kompjuteri cloud për shkak të aksesueshmërisë së tij. Meqenëse të gjithë ata që kanë nevojë për qasje në skedarë dhe të dhëna mund t’i marrin ato kudo që të jenë, ka më pak nevojë që punonjësit të jenë në të njëjtën dhomë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për punëtorët ose punonjësit që kanë nevojë të udhëtojnë shumë.

Ekipet në vende të ndryshme në të gjithë globin mund të bashkëpunojnë me lehtësi në projekte pa pasur nevojë të takohen realisht. Ndarja e lehtë dhe përditësimet në kohë reale të skedarëve lehtësohen dhe më shumë gjëra do të bëhen me konferencat në ueb për takime.

Cloud computing i lejon bizneset e vogla të rriten shpejt në internet. Është më e shpejtë, më e lehtë dhe më e përshtatshme të regjistrohesh për një aplikacion të bazuar në renë kompjuterike sesa të blesh një server, ta ekzekutosh dhe të instalosh softuer në të. Zgjerimi është më i lirë pasi nuk ka nevojë të investoni në harduer dhe softuer për fillimin.

Aplikacionet e bazuara në renë kompjuterike mund të aksesohen gjithashtu në shfletuesit e zakonshëm të internetit në çdo kohë. Kjo do të thotë që përdoruesit në të gjithë kompaninë mund të adoptojnë aplikacionet pa pasur nevojë për trajnim intensiv. Kjo është veçanërisht e vlefshme për bizneset me punonjës në vende të ndryshme.

5. Siguri e përmirësuar me përditësime të menjëhershme

Ka një rritje të sigurisë për kompanitë pasi softueri përditësohet automatikisht, gabimet rregullohen dhe përmbajtja ruhet nga distanca.

Ata që kanë dyshime për atë që ofron cloud janë të shqetësuar për sigurinë e të dhënave jashtë murit të brendshëm të zjarrit të kompanisë. E vërteta është se për shkak të standardeve të forta të sigurisë të vendosura nga ISO, siguria rritet kur përdoren zgjidhjet cloud. Për më tepër, ofruesve të reve kompjuterike u kërkohet rreptësisht të ndjekin rregullat.

Si rezultat, rreziqet zvogëlohen kur bëhet fjalë për humbjen e laptopëve që përmbajnë informacion konfidencial, si dhe kërcënimet e hakerëve. Ju gjithashtu mund të fshini nga distanca të dhënat e ndjeshme nga laptopët dhe pajisjet e humbura në mënyrë që askush tjetër të mos mund t’i qaset ato.

Kur bëhet fjalë për garantimin e sigurisë me shërbimin cloud që zgjidhni, duhet të dini fillimisht se ku ruhen të dhënat tuaja. Muret e zjarrit, mjetet e zbulimit dhe parandalimit, si dhe kriptimi i të dhënave mund të ndihmojnë në parandalimin e ndërhyrësve që të marrin informacionin tuaj. Megjithatë, duhet të dini se ku shkojnë të dhënat tuaja kur ndaloni me shërbimin ose në rastet kur ofruesi i cloud mbyllet. Pajisja e dedikuar është ajo që ofruesve të informatikës cloud duhet të kalojnë udhëzimet më të larta të sigurisë.

Rekomandohet rezervimi i të dhënave për t’u siguruar që mund të rrisni kontrollin mbi të dhënat tuaja. Sigurohuni që qendra e të dhënave që po përdorni e merr seriozisht sigurinë. Zbuloni se cilat masa sigurie janë vendosur në serverin dhe qendrën e të dhënave ku ruhen të dhënat tuaja.

Shërbimet e menaxhuara janë gjithashtu një opsion i vlefshëm për t’i bërë të dhënat dhe aplikacionet tuaja më të forta. Kjo përfshin antivirusin e menaxhuar, muret e zjarrit dhe mjetet e zbulimit. Ofruesit e cloud me cilësi të lartë i ofrojnë këto për të lejuar siguri më të mirë.

Mbi të gjitha, përditësimet, duke përfshirë sigurinë, janë të automatizuara.

Ofruesit e shërbimeve të resë kompjuterike mund të përditësojnë rregullisht ofertat, duke u dhënë klientëve teknologjinë më të përditësuar të mundshme. Kjo mund të përfshijë softuerin, serverët dhe fuqinë përpunuese të kompjuterit. Klientët mund të shmangin humbjen e kohës për mirëmbajtjen e sistemeve dhe përditësimin e tyre pasi të dalin funksionet e reja. Furnizuesit kujdesen për ata vetë, jashtë syve.

Si rezultat, bizneset mund të fokusohen në rritjen e biznesit të tyre duke shijuar më të mirën që ofron teknologjia më e fundit.

Për të përmbledhur, përfitimet kryesore që merrni nga kompjuteri cloud përfshijnë:

– Kurseni burime kohe me shërbimet që mund t’i shijoni sipas kërkesës

– Fleksibiliteti dhe lëvizshmëria e aksesit

– Shërbime më të përballueshme me pagesë për përdorim

– Bashkëpunim më i mirë brenda ekipeve, veçanërisht për punonjësit jashtë shtetit ose që udhëtojnë

– Masat e shtuara të sigurisë në vend plus përditësime të automatizuara

Me rritjen e trendit të informatikës cloud, bizneset e vogla dhe të mesme tani mund të krijojnë faqe interneti dhe të fuqizojnë ndikimin në internet si kurrë më parë. Me shumë përfitime për të shijuar, kalimi në cloud është një mundësi e pashuar për kompanitë.

Video about Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive

You can see more content about Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive on our youtube channel: Click Here

Question about Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive

If you have any questions about Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive

Rate: 4-5 stars
Ratings: 4543
Views: 54038102

Search keywords Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive

Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive
way Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive
tutorial Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive
Install New Hard Drive Retain Old Drive As Data Drive free
#Top #Benefits #Cloud #Computing #Small #Business

Source: https://ezinearticles.com/?Top-Five-Benefits-of-Cloud-Computing-for-Small-Business&id=9720015

Related Posts

default-image-feature

Things You 5 Year Old Can Do On His Own T-Shirt Printing Tips – How To Create Your Own Personalized Shirts Online

You are searching about Things You 5 Year Old Can Do On His Own, today we will share with you article about Things You 5 Year Old…

default-image-feature

How Many Hours Of Sleep Does 5 Month Old Need Traveling Musicians – Here’s One of the Best Ways to Earn Money While on the Road

You are searching about How Many Hours Of Sleep Does 5 Month Old Need, today we will share with you article about How Many Hours Of Sleep…

default-image-feature

Install New Drive With Linux And Keep Old Window Hd Video Tape Conversion to NTSC or PAL or SECAM

You are searching about Install New Drive With Linux And Keep Old Window Hd, today we will share with you article about Install New Drive With Linux…

default-image-feature

Install New Drive And Copy Old Drive To New Drive Copy Your Nintendo Wii Games – The Untold Mantra About Burning Wii Games Revealed

You are searching about Install New Drive And Copy Old Drive To New Drive, today we will share with you article about Install New Drive And Copy…

default-image-feature

Install A New Door.Handle.Comon An.Old Thinner.Door 8 Quick Ways to Reduce Local Phone Service Charges

You are searching about Install A New Door.Handle.Comon An.Old Thinner.Door, today we will share with you article about Install A New Door.Handle.Comon An.Old Thinner.Door was compiled and…

default-image-feature

Things To Put In 5 Year Old Party Gift Bags Mezcal in Oaxaca: State, National and Global Significance of Mexico’s Iconic Spirit

You are searching about Things To Put In 5 Year Old Party Gift Bags, today we will share with you article about Things To Put In 5…