Is A Lemon From The New World Or Old World DNS Propagation Explained – or Why You Have to Wait the 72 Hours

You are searching about Is A Lemon From The New World Or Old World, today we will share with you article about Is A Lemon From The New World Or Old World was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Is A Lemon From The New World Or Old World is useful to you.

DNS Propagation Explained – or Why You Have to Wait the 72 Hours

Kështu që ju gjetët një emër domeni të përsosur që nuk ishte marrë tashmë, keni kuptuar se si ta regjistroni atë, keni paguar për pritjen (dhënia me qira e hapësirës për të ruajtur të gjithë skedarët që do të aksesohen publikisht si faqe ueb) me një WHP – i njohur ndryshe si Ofruesi Web Hosting (si p.sh. si bsleek.com) dhe madje ngarkoi uebsajtin tuaj në serverët e WHP, ose kërkoi që një firmë dizajni profesionale të krijonte një faqe interneti për ju.

Mjerisht, duket sikur rezultatet e punës suaj të palodhur, të shpenzimeve tuaja të parave dhe të dhimbjeve të kokës që keni pasur nga përpjekjet për t’i dhënë kuptim të gjithë technobabble ishin të kota? Pse nuk mund ta shihni faqen tuaj të internetit menjëherë – në fund të fundit, a nuk është ky premtimi i epokës së tregtisë elektronike?? Hej, kur ata morën pagesën me kartën tuaj të kreditit, ajo shkoi shumë shpejt!! A është se askush nuk kujdeset më për shërbimin ndaj klientit? Dhe çfarë është kjo marrëzi “përhapëse” me të cilën ata teknikë po përpiqen t’ju mashtrojnë?

A është ofruesi juaj i ri i hostit në internet një limon? Ke bere nje gabim te madh duke e zgjedhur??

E gjithë kjo duhet të jetë shumë frustruese, nëse nuk e kuptoni saktësisht se si funksionojnë gjërat. Gjatë paragrafëve të ardhshëm, do të përpiqem të çmitizoj procesin e përhapjes së DNS, duke ju thënë në anglisht të thjeshtë, çfarë është përhapja e DNS, si funksionon dhe pse e vetmja gjë që mund të bëjmë për të përshpejtuar procesin është. … prit.

DNS qëndron për Domain Name Server. E di që fjala Server është frikësuese dhe ju po mendoni “oh sigurisht, një artikull tjetër i shkruar në gjuhën teknike”. Mendoni për një server si një kompjuter të rregullt, si ai që po përdorni tani për të lexuar këtë. Kjo është e drejtë! Kompjuteri juaj i dashur mund të jetë gjithashtu një server. Ne e quajmë një kompjuter server kur ajo makinë është në funksion dhe duke ofruar një shërbim (“shërben” diçka, qoftë një faqe interneti, një dokument teksti, etj.)

Me uljen e barierës së gjuhës, do t’ju them se DNS mund të jetë i ndërlikuar, veçanërisht kur regjistroni për herë të parë një emër domeni ose kur transferoni faqen tuaj të internetit te një ofrues i mbajtjes në internet. Gjërat më të çuditshme mund të ndodhin që do t’ju bëjnë të besoni se ofruesi juaj i ri i mbajtjes në internet është fajtor.

99.99% të rasteve Ofruesi i Ueb Hosting nuk është fajtor dhe unë do të shpjegoj pse.

Ka një sërë gjërash të përfshira në DNS me të cilat do t’ju njoh. Na vjen keq, por duhet bërë. Përsëri, si çdo gjë tjetër në jetë, sapo të kuptoni se si funksionojnë gjërat, gjërat do të duken shumë më të ndritshme.

Gjërat për të cilat duhet të dëgjoni janë:

– Adresat IP

– Ofruesit e shërbimeve

– Emrat e Domenit

– Regjistruesit e emrave të domenit

– DNS

– Procesi i Përhapjes

1. Adresat IP

Kompjuterët tanë flasin me njëri-tjetrin duke e identifikuar veten duke përdorur adresa numerike njësoj si adresa në shtëpinë tuaj ose në telefonin tuaj. Kur një kompjuter dëshiron të flasë me një kompjuter tjetër, gjithçka zbret në një adresë ose atë që ne e quajmë “Adresë IP”.

Këtu është një shembull: 64.247.43.26

Siç mund ta imagjinoni, numri i adresave të mundshme, ndonëse i jashtëzakonshëm për syrin e patrajnuar, është në fakt i kufizuar dhe ne jemi pothuajse në prag të shterrimit të të gjithë numrave… Këtu është një pjesë e vogël për të gjithë të interesuarit për fakte interesante: Në mënyrë tipike , ofruesit e shërbimeve (shih më poshtë) marrin mijëra adresa IP për t’u përdorur në rrjetet e tyre. Adresat IP në Shtetet e Bashkuara caktohen nga ARIN, Regjistri Amerikan për Numrat e Internetit. Ata janë autoriteti i caktuar i numrave dhe ata kontrollojnë se kush merr adresat IP në SHBA.

2. Ofruesit e shërbimeve

Ofruesit e shërbimeve do të përdorin adresat IP për të identifikuar pajisjet e tyre të rrjetit në mënyrë që ata të mund të kryejnë biznes në internet.

Ka shumë lloje të ndryshme të ofruesve të shërbimeve, por për qëllimin e këtij artikulli, unë do të diskutoj vetëm dy prej tyre.

ISP (ose Ofruesi i Shërbimeve të Internetit) është kompania që ju ofron akses në internet. Pa to, nuk do të mund të dërgoni email ose të shfletoni në rrjetin botëror. Kur lidheni me ISP-në tuaj, ata do t’i caktojnë kompjuterit tuaj një nga adresat e tyre IP. Kjo adresë IP do të përdoret për të identifikuar kompjuterin tuaj ndërsa jeni i lidhur me internetin.

WHP (ose Ofruesi i hostit të uebit, siç është bsleek.com) është një kompani që ofron një mjet për individët ose bizneset për të publikuar një faqe interneti në internet. Kur faqja e internetit publikohet, ajo vendoset në një kompjuter të veçantë të njohur si server që lidhet me internetin nëpërmjet një lidhjeje me shpejtësi të lartë. WHP i ka caktuar tashmë këtij serveri një nga adresat e tyre IP.

Tani, le të përmbledhim atë që kemi mësuar deri më tani duke parë një përvojë tipike të përdoruesve të internetit:

Le të themi se dëshironi të shfletoni uebsajtin tuaj të sapo publikuar. Ju lidheni me internetin dhe kompjuteri juaj merr një adresë IP (ashtu si një numër telefoni, një targë, etj) nga ISP-ja juaj. Ju pastaj hapni shfletuesin tuaj të internetit dhe shkruani emrin e domenit të faqes suaj të internetit: yourdomain.com.

Pastaj ju shtypni enter. Kompjuteri juaj dërgon një kërkesë. Kjo kërkesë shpërndahet në të gjithë internetin duke u hedhur përmes ruterave dhe portave, përmes telave dhe transmetohet në satelitë dhe kthehet përsëri në Tokë. Pasi keni udhëtuar disa mijëra milje në vetëm disa milisekonda, ai më në fund arrin në serverin e internetit të WHP-së tuaj sepse përmban adresën IP të kompjuterit që kërkoni.

Serveri më pas përgjigjet duke dërguar një kopje të faqes kryesore të faqes së internetit në kompjuterin tuaj, sepse ai e di adresën IP të kompjuterit që ka bërë kërkesën. Tani po shikoni në faqen tuaj kryesore të publikuar në vetëm pak sekonda dhe jeni krenarë për ngjyrat e bukura që keni zgjedhur për butonat e menusë tuaj.

Si ndodhi e gjitha kjo? Lexo:

3. Emrat e Domenit.

Një emër domaini është ai që zakonisht futni në shfletuesin tuaj të internetit kur dëshironi të vizitoni një faqe interneti. Ne gjithashtu i përdorim ato kur dërgojmë email.

Faqja e internetit: [http://www.yourdomain.com] / Email: [email protected]

Emrat e domeneve ofrojnë një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme për të arritur faqet tona të preferuara të internetit dhe për t’i dërguar email njëri-tjetrit. Është e lehtë të mbani mend emrin e faqes së internetit të një miku ose një kompanie me të cilën ju pëlqen të blini në vend që të përpiqeni të mbani mend një numër si: 64.247.43.26

Çfarë na mungon këtu? Mekanizmi që përkthen numrat në emra (d.m.th. adresat IP në emra domenesh) dhe anasjelltas. Pezullim….

4. Regjistruesi i emrit të domenit

Nëse dëshironi të keni emrin tuaj të domain-it, do t’ju duhet ta regjistroni një përmes një kompanie të quajtur Regjistrues i Emrave të Domainit. Regjistruesi i domenit ka mjete që ju lejojnë të kërkoni dhe regjistroni një domen të disponueshëm sipas zgjedhjes suaj. Regjistruesi është pak a shumë në krye të të gjithë zinxhirit të skemës së emërtimit.

Nëse keni mundur të lexoni deri këtu dhe madje të qëndroni të fokusuar, urime – ju jeni një individ shumë i vendosur. Dhe tani, si shpërblim për të lexuar këtë pjesë të artikullit tim, do të flas për… DNS, e cila është tema për të cilën keni ardhur këtu për të lexuar në radhë të parë.

5. DNS

DNS është një program softuerik që funksionon në një kompjuter të dedikuar të njohur si server DNS. DNS shërben dy funksione kryesore:

1) Për të përkthyer emrat e domeneve në adresa IP.

Është shumë më e lehtë të kujtosh një domen si mydomain.com sesa një numër gjashtëmbëdhjetëshifror si 64.247.43.26. Serverët DNS e bëjnë përkthimin ose “Zgjidhjen” e këtij informacioni të shpejtë dhe pa probleme. Kur kompjuteri juaj duhet të dijë adresën IP për yourdomain.com, ai kërkon një server DNS (zakonisht ai i ofruar nga ISP-ja juaj.)

2) Të veprojë si autoritet për emrat e caktuar të domeneve.

Kudo që vendosni të organizoni uebsajtin tuaj, rrjeti në të cilin jeni duhet të ketë serverët e tij DNS. Në fakt, është një standard i gjithë industrisë që të ketë të paktën dy serverë DNS ose më shumë. Këta serverë do të veprojnë si autoriteti për emrin e domenit tuaj, sepse ofruesi i rrjetit tuaj do të vendosë një hyrje të veçantë në serverin e tyre DNS pasi lidhet me emrin e domenit tuaj që thotë: JENI KETU! Teknikisht kjo njihet si një rekord “A” për “Autority”.

Ka fjalë për fjalë qindra mijëra nga këto makina DNS në mbarë botën. Ato JANË faqet e verdha të internetit dhe përmbajnë informacion në lidhje me emrin e domenit tuaj. Mbani në mend se asnjë server i vetëm DNS nuk i mban të gjithë emrat e domeneve për internetin; ata mbajnë vetëm emrat për të cilët janë përgjegjës dhe disa tregues për të gjetur pjesën tjetër.

Disa serverë DNS ruajnë rreptësisht emrat, ndërsa të tjerët po bëjnë punën e ofrimit të shërbimeve të kërkimit për kompjuterët që duhet të kërkojnë emra. Shumë serverë DNS i bëjnë të dyja. Teknikisht, serveri që është përgjegjës për një domen të caktuar quhet “Autoriteti”. Ju kujtohet rekordi “A”?

Ka disa pjesë të informacionit thelbësor të ruajtur në një server DNS në lidhje me emrin e domenit tuaj. Ky informacion në tërësi njihet si “Regjistrimi juaj DNS”. Në të mund të gjeni një sërë informacionesh të tjera (ose regjistrime) në lidhje me emrin e domenit tuaj. Për të mos ndryshuar mendjen tuaj, në këtë artikull do të fokusohem vetëm në emrin e domenit, rekordin ‘A’ (ose serverët tuaj DNS të WHP).

6. Procesi i Përhapjes

Siç thashë më parë, regjistruesi juaj i domenit është ai që është përgjegjës për publikimin e emrit tuaj të domenit në nivelin e parë (të quajtur rrënjë) DNS. Kur publikohet, vendoset në një direktori që transmetohet në serverët kryesorë DNS në mbarë botën.

Serverët kryesorë DNS transmetohen në serverët DNS dytësorë dhe kështu me radhë e kështu me radhë.

Ky proces njihet si përhapje dhe mund të duhen më shumë se 72 orë për të përfunduar. Përhapja i referohet sasisë së kohës që u duhet të gjithë serverëve DNS kudo në botë për të njohur faktin që ose po regjistrohet një domen i ri, një emër domaini është ndryshuar ose se autoriteti për atë domen ka ndryshuar.

Arsyet e tjera pse zgjat kaq shumë është padyshim madhësia e planetit tonë dhe numri i përgjithshëm i serverëve DNS që kërkojnë informacion të përditësuar. Serverët DNS gjithmonë përditësohen dhe ndryshojnë në mënyrë dinamike gjatë çdo dite të caktuar. Kur ose pse një server DNS do të marrë informacion të përditësuar përpara një tjetri është një mister i plotë – me të vërtetë!

Në shumicën e rasteve, përhapja juaj DNS do të përfundojë mirë brenda periudhës 72 orësh, por nuk mund të jeni i sigurt se gjithçka është në rregull derisa të prisni 72 orët! Pasi të ketë përfunduar përhapja, çdokush, kudo në internet duhet të jetë në gjendje të vizitojë faqen tuaj të internetit të pritur.

Gjatë kësaj kohe mund të përjetoni dukuri të çuditshme. Kjo është për shkak se jo çdo server DNS që duhet të dijë, di për emrin e domenit tuaj. Merrni për shembull ISP-në tuaj. Ata përdorin dy serverë DNS, mirë, 24 orë pasi të keni bërë ndryshimet e serverit tuaj të emrave, vetëm njëri nga serverët DNS të ISP-së tuaj mund të marrë përditësimin në lidhje me emrin e domenit tuaj dhe tjetri mund të mos marrë.

Nëse vetëm njëri prej këtyre serverëve mund të zgjidhë domenin tuaj në një adresë IP dhe tjetri jo, ajo që do të përjetoni do të ishte sikur faqja juaj e internetit po shkonte lart e poshtë. Një moment është aty, tjetri nuk është.

Këtu është një shembull tjetër:

Një miku juaj mund të shohë faqen tuaj të re të internetit dhe ju nuk mundeni. Kjo ka shumë të ngjarë sepse serverët DNS të ISP-së së tij janë në gjendje të marrin informacionin në atë kohë, ku serverët DNS të ISP-së tuaj nuk munden.dhe presin edhe 72 orë të tjera. Oh!

Këtu është një i zoti:

Ju po transferoni hostin tuaj në një WHP të ri. Gjatë përhapjes ju jeni duke punuar në zhvillimin e disa faqeve në faqen tuaj të internetit. Por vini re se kur përpiqeni të shikoni ndryshimet tuaja më të fundit, ato shfaqen dhe më pas zhduken ose nuk shfaqen fare.

Mendoni përsëri për serverët DNS që balancojnë ngarkesën. Një server ka informacion për WHP-në tuaj të Vjetër dhe tjetri ka informacion për WHP-në tuaj të RE! Kjo mund të jetë një përvojë e çuditshme dhe mund të marrë pak kohë për ta kuptuar. Ajo që vërtet duhet të bëni është të PRITNI 72 ORËT!

E shihni, nëse shmangni ndryshimet në faqen tuaj të internetit gjatë një periudhe transferimi/përhapjeje, do të keni gjithmonë një faqe interneti funksionale të qëndrueshme në dispozicion të vizitorëve tuaj. Ata nuk do ta dinë që ju keni ndërruar WHP-të, sepse për aq sa mund të thonë, ata thjesht po shfletojnë faqen tuaj të internetit. Ata nuk do ta kuptojnë se jeni në një gjendje përhapjeje dhe se nga një minutë në tjetrën, ata potencialisht po shfletojnë faqen tuaj nga dy WHP të ndryshme.

Të gjitha këto dukuri janë shumë të zakonshme dhe secila prej tyre do të rezultojë në një telefonatë në WHP duke pyetur pse serveri po shkon lart e poshtë. Në realitet serveri është në rregull dhe WSP-ja juaj është një nga më të mirët. Problemi është se pronari i domenit nuk ka lënë të kalojnë 72 orë, pas së cilës këto dhe probleme të tjera të ngjashme do të jenë zhdukur.

Pra, siç mund ta shihni, Ofruesi juaj i Shërbimit të Uebit nuk ka faj, thjesht duhet të keni durim dhe të prisni tri ditë të plota përpara se të përpiqeni të përcaktoni nëse faqja juaj e internetit po përjeton një problem apo jo.

Video about Is A Lemon From The New World Or Old World

You can see more content about Is A Lemon From The New World Or Old World on our youtube channel: Click Here

Question about Is A Lemon From The New World Or Old World

If you have any questions about Is A Lemon From The New World Or Old World, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Is A Lemon From The New World Or Old World was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Is A Lemon From The New World Or Old World helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Is A Lemon From The New World Or Old World

Rate: 4-5 stars
Ratings: 5776
Views: 56085965

Search keywords Is A Lemon From The New World Or Old World

Is A Lemon From The New World Or Old World
way Is A Lemon From The New World Or Old World
tutorial Is A Lemon From The New World Or Old World
Is A Lemon From The New World Or Old World free
#DNS #Propagation #Explained #Wait #Hours

Source: https://ezinearticles.com/?DNS-Propagation-Explained—or-Why-You-Have-to-Wait-the-72-Hours&id=93820

Related Posts

default-image-feature

Typical Day Taking Care Of A 5 Month Old Baby Best 10 Health Tips for Breast Cancer Prevention

You are searching about Typical Day Taking Care Of A 5 Month Old Baby, today we will share with you article about Typical Day Taking Care Of…

default-image-feature

How Many Step Directions Should A 5 Year Old Follow Visual Impact Muscle Building Review – Does It Really Work?

You are searching about How Many Step Directions Should A 5 Year Old Follow, today we will share with you article about How Many Step Directions Should…

default-image-feature

How Many Oz Should My 5 Week Old Be Eating One Rule to Live Longer, Look Younger and Be Healthier

You are searching about How Many Oz Should My 5 Week Old Be Eating, today we will share with you article about How Many Oz Should My…

default-image-feature

How Many Oz Should A 5 Month Old Be Drinking Home Remedies for Constipation in Adults

You are searching about How Many Oz Should A 5 Month Old Be Drinking, today we will share with you article about How Many Oz Should A…

default-image-feature

Treatment For Vit B12 Deficiency In 5 Yr Old Child What You Need To Know To Treat Angular Cheilitis

You are searching about Treatment For Vit B12 Deficiency In 5 Yr Old Child, today we will share with you article about Treatment For Vit B12 Deficiency…

default-image-feature

How Many Oz Of Milk Should 5 Month Old Drink What is a Healthy Breastfeeding Diet?

You are searching about How Many Oz Of Milk Should 5 Month Old Drink, today we will share with you article about How Many Oz Of Milk…