Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old Different Types of ERP Systems

You are searching about Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old, today we will share with you article about Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old is useful to you.

Different Types of ERP Systems

Pozitive dhe Negative

Shumica e organizatave nuk i kuptojnë kostot që lidhen me një sistem ERP kur fillojnë fillimisht zbatimin. Përfitimet zakonisht kuptohen mirë.

Shitësi do të sigurohet për këtë. Shpenzimet nuk dalin në sipërfaqe deri në fillimin e zbatimit – dhe pse duhet që Shitësi të flasë me një organizatë për kostot dhe vështirësitë kur ata po përpiqen të bëjnë një shitje?

Në sipërfaqe, ka arsye shumë tërheqëse për të shkuar në ERP. Përfitimet përfshijnë:

• Një sistem i vetëm për të mbështetur dhe jo disa sisteme të vogla dhe të ndryshme

• Një arkitekturë e vetme aplikacionesh me ndërfaqe të kufizuara

• Qasja në informacionin e menaxhimit nuk është e disponueshme në një përzierje aplikacionesh

• Qasje në sistemet dhe procedurat e praktikave më të mira

• Më shumë integrim, pra kosto më të ulëta

• Më shumë “automatizim” i detyrave Kostot dhe ndikimet e përgjithshme

Shitësit kuptohet, nuk i rrisin kostot dhe ndikimet. Disa prej tyre janë:

• Përpjekja për zbatimin do të jetë më e madhe se sa është folur apo imagjinuar ndonjëherë. Ne ende nuk kemi dëgjuar nga një organizatë që ka zbatuar para afatit dhe nën buxhet.

• Për shkak të pasurisë së funksionalitetit, “efekti i kutisë së lodrave” mund të marrë përsipër. Përdoruesit shohin të gjithë funksionalitetin e disponueshëm dhe befas e duan atë tani. Shtrirja mund të rritet jashtë kontrollit.

• Përzierja ekzistuese mjedisore ndërmjet asaj që bëhet me dorë dhe asaj që bëhet nga sistemi do të luhatet në mënyrë dramatike pas zbatimit. Shumë detyra të tjera do të automatizohen. Automatizimi do të reduktojë ndjeshëm fleksibilitetin e mënyrës se si operoni si biznes.

• Përdoruesit duhet të njohin më shumë kompjuterin. Shumë e shohin këtë si një sfidë personale – madje edhe përtej aftësive të tyre – dhe nuk do ta përballojnë ose do të largohen nga kompania.

Fjala “Ndërmarrje” në ERP do të thotë se çdo gjë që ndodh në një zonë ka një efekt valëzim në zona të tjera. Të kuptuarit e implikimeve të veprimeve të një zone, në fusha të tjera të kompanisë, nuk është diçka që ndodh brenda natës. Trajnimi tenton të fokusohet në mënyrën se si e bëj punën time. Duhet gjithashtu të fokusohet në ndikimet e punës sime, në fusha të tjera.

• Mjaft e afërt nuk është më mjaft e mirë. Integriteti i të dhënave bëhet kritik. Kompjuteri nuk mund të bëjë gjykime njerëzore. Nëse stoku zhvendoset, nuk është mirë që dikush të kujtojë se ku e ka vendosur. Informacioni duhet të futet në sistem ose do të ketë një efekt domino.

P.sh. Stoku zhvendoset nga vendndodhja A në vendndodhjen B dhe informacioni nuk futet në sistem. Sistemi do t’i thotë dikujt të marrë materialin nga A dhe kur ai nuk është aty, ata duhet të shkojnë të kërkojnë. Në të njëjtën kohë po i thotë dikujt tjetër të vendosë material të ri në B, por B është plot. Personi i parë gjen materialin origjinal në B dhe e regjistron atë në sistem. Tani kemi përsëri dyfishin e sasisë në sistem dhe nuk ri-porosit. Dhe kështu vazhdon dhe të gjithë fajësojnë sistemin

• Sistemet ERP tentojnë të zëvendësojnë sistemet e vjetra. Si i tillë është një hap kuantik për të gjitha fushat e kompanisë. Ai po zëvendëson Ford-in e besueshëm me një Ferrari me performancë të lartë. Kjo ndodh në një nivel teknik, si dhe në një nivel biznesi. Mënyrat e reja duhet të mësohen në një hapësirë ​​shumë të shkurtër kohore. Gjërat duhet të bëhen vazhdimisht. Nuk jemi më në gjendje të bëjmë diçka në një mënyrë në një degë dhe në një mënyrë tjetër në një degë tjetër. Sistemi do të përcaktojë se si i bëjmë gjërat në të gjitha vendet.

Edhe brenda një lokacioni, trajtimi special mund të mos jetë më i mundur pa ndryshuar konfigurimin e sistemit. Nëse sistemi thotë se mund të keni kushte krediti 0, 15, 30 ose 60 ditë, nuk mund të ofroni më kushte 45 ditore pa ndryshuar konfigurimin. Nëse mund të zbatohet konsistenca, ka potencial të mirë për kursime të kostos, si dhe për të hequr qafe marrëveshjet e veçanta që reduktojnë fitimin.

Kulturë korporative

Të gjitha pikat e mësipërme përmbajnë çështje teknike ose çështje biznesi, të cilat mund të menaxhohen nëse identifikohen mjaft shpejt. Trajnimi mund t’u tregojë njerëzve ndikimin e veprimeve të tyre në fusha të tjera. Programet e cilësisë së cilësisë mund të fokusohen në cilësinë e të dhënave. Ajo që shumica e menaxherëve që kanë kaluar përmes një zbatimi ERP, do t’ju thonë, është ndikimi më i madh është në “Kultura e Korporatës”. Gjithmonë nënvlerësohet dhe nuk mbivlerësohet kurrë.

Kultura e Korporatës është një kombinim i dy gjërave:

• Lloji i njerëzve që janë të punësuar në një kompani. Vlerat e tyre personale, aftësitë, zakonet etj.

• Mënyra se si funksionon organizata. Fokusi, procesi i vendimmarrjes, qëndrimi ndaj stafit, stabiliteti, etj

Të dy ushqehen me njëri-tjetrin. Aplikantët për punë që ndihen të lidhur me mënyrën se si organizata punon dhe rehat me stilin e personit që i interviston ata, ka të ngjarë të marrin vendin e punës dhe të përjetësojnë Kulturën.

Për të marrë me sukses një sistem ERP, një organizatë duhet të ndryshojë “Kulturën e Korporatës”. Mund të duhet të ndryshojë nga të qenit shumë fleksibël dhe të mos i kushtojë shumë vëmendje konsistencës ose saktësisë, në atë të të qenit pothuajse i fiksuar pas detajeve. Përgatitja për të patur praktika biznesi që në të vërtetë respektohen në vend që thjesht të dokumentohen dhe harrohen. Njerëzit duhet të ndryshojnë nga fokusimi në qarkullim në përqendrim në fitim. ERP e bën fitimin shumë më të matshëm në nivelin e Departamentit, Klientit dhe Materialit.

Stafi duhet të ndryshojë fokusin e tij nga puna e tij, në të gjithë organizatën. Ajo që ata bëjnë në zonën e tyre ka ndikime në vende që ata nuk mund t’i kenë menduar kurrë. Asnjë nga këto nuk është e lehtë dhe në shumë raste do të jetë e paarritshme. Disa njerëz nuk do të jenë të përgatitur për të bërë ndryshimin dhe ose do të largohen me vullnetin e tyre ose do t’u kërkohet të largohen. Kjo është kostoja e ERP.

Një dimension tjetër i “Ndryshimit Kulturor” është afati kohor në të cilin duhet të bëhet ndryshimi. Në thelb duhet të ndodhë brenda disa ditësh. Një javë mund t’i përkulni të gjitha rregullat dhe t’i shpëtoni; javën e ardhshme sistemi nuk do t’ju lejojë.

Pavarësisht se sa trajnime dhe përgatitje bëhen, ajo nuk mund të përgatisë shumë njerëz për realitetin. Kjo nuk do të thotë që përgatitja nuk duhet të bëhet. Përgatitja do të lehtësojë dhimbjen, jo t’i largojë të gjitha. Sa më shumë përgatitje aq më pak dhimbje.

Nga ana pozitive, disa njerëz do të marrin në sistem si rosë proverbiale në ujë. Këta njerëz priren të jenë (por jo të gjithë janë) punonjës më të rinj, më të rinj që kanë pasur përvojë në organizata të tjera. Ata i dinë përfitimet e një sistemi të mirë dhe janë të frustruar me sistemin aktual. Ata do të përfitojnë nga shansi për të përdorur teknologjinë e re.

Menaxhimi i ndryshimit

Menaxhimi i Ndryshimit ka të bëjë me vendosjen e pritshmërive që pakësojnë dhimbjen e ndryshimit. Njerëzit e përfshirë në një ndryshim presin të shkojnë nga A në B. Ndoshta vendi ku ata po shkojnë në të vërtetë është në C. Menaxhimi i Ndryshimit ka të bëjë me mësimin e tyre me idenë se C është destinacioni i vërtetë.

Për të dhënë një shembull, çdo sistem i ri është i detyruar të ketë probleme me daljen e dhëmbëve. Nëse përdoruesit presin që gjithçka nuk do të funksionojë pa probleme në ditën 1 dhe se ata mund të punojnë vonë për javën e parë për shkak të problemeve të shtratit në sistemin e ri, ata kanë më pak gjasa ta refuzojnë sistemin kur ai shkon keq. Nga ana tjetër, t’i thuash stafit se ky do të jetë një sistem i ri i shkëlqyeshëm pa probleme mund të çojë vetëm në zhgënjim dhe refuzim kur shfaqen defekte. Si i tillë, menaxhimi i ndryshimit është i matshëm.

Matja e ndryshimeve të qëndrimit nuk është një proces i komplikuar. Menaxhuar siç duhet, ne mund të shohim se si ndihen njerëzit për ndryshimet gjatë një periudhe kohore dhe si ndryshojnë ato në pritshmëritë e tyre. Rezultatet e parave të shpenzuara për menaxhimin e ndryshimeve mund të shihen. Mosbërja e përpjekjeve përpara zbatimit do t’i kushtojë një organizate pas zbatimit.

Cila është kostoja e një organizimi të një sistemi që u detyrohet njerëzve dhe me të cilin ata ndjejnë pak pronësi? Ata ose do ta fundosin atë, ose do të sigurojnë që ai të mos arrijë kurrë potencialin e tij. Sido që të jetë, organizata nuk do të marrë kurrë kthimin nga investimi që kishte imagjinuar.

Përvoja të tjera.

Një anketë e organizatave që kanë zbatuar ERP-të është kryer kohët e fundit. Ai identifikoi “10 shkaqet e zakonshme të fatkeqësisë”.

Menaxhimi i Ndryshimit dhe Trajnimi.

Ky u përmend si problemi kryesor me implementimet. Ndryshimi i praktikave të punës për t’iu përshtatur sistemit është një vështirësi e madhe. Gjithashtu u përmend trajnimi nëpër module dhe fillimi i trajnimit më shpejt.

Për BPR ose jo për BPR

Është e vështirë të vihet kufiri midis ndryshimit të proceseve të biznesit që i përshtaten sistemit ose mbajtjes së proceseve të biznesit dhe pagesës së kostos, në dollarë dhe kohë, për ndryshimin e sistemit. Ndërsa koha dhe kostoja e shtrydhin zbatimin, rruga e zakonshme është të mos modifikohet sistemi, por të ndryshohet mënyra se si njerëzit punojnë. Kjo kthehet në Menaxhimin e Ndryshimit dhe Trajnimin

Planifikimi i dobët

Planifikimi mbulon disa fusha të tilla si të kesh një rast të fortë biznesi, disponueshmërinë e përdoruesve për të marrë vendime mbi konfigurimin, investimin në një plan që kap të gjitha çështjet që lidhen me zbatimin

Nënvlerësimi i aftësive IT

Ndërsa shumica e njerëzve po përmirësohen nga teknologjia e vjetër, edhe aftësitë e stafit duhet të përmirësohen. Përmirësimi gjithashtu do të vendosë kërkesa të rëndësishme për një ekip që është i përgatitur për të mbajtur një mjedis të vjetër por të qëndrueshëm. Zakonisht kjo përpjekje nënvlerësohet.

Menaxhimi i dobët i projektit

Shumë pak organizata kanë përvojë në shtëpi për të drejtuar një projekt kaq kompleks si zbatimi i një zgjidhjeje të integruar në shkallë të gjerë. Zakonisht kërkon që kontraktorët e jashtëm të hyjnë dhe të menaxhojnë një ushtrim kaq madhor. Mund të jetë një vijë e hollë midis heqjes dorë nga përgjegjësia dhe ndarjes së përgjegjësisë. Shumë firma konsulence u bëjnë një shërbim të keq klientëve të tyre duke mos ndarë përgjegjësinë.

Provat e teknologjisë

Përpjekjet për të ndërtuar ndërfaqe, për të ndryshuar raportet, për të personalizuar softuerin dhe për të konvertuar të dhënat normalisht nënvlerësohen. Për të mbledhur të dhëna të reja dhe për të pastruar të dhënat që konvertohen, do të kërkohet gjithashtu një përpjekje që është përtej asaj që pritet normalisht.

Blerje e ulët ekzekutive

Projektet e zbatimit kanë nevojë për përfshirjen e Ekzekutivit të Lartë për të siguruar përzierjen e duhur të pjesëmarrjes së Biznesit dhe IT-së dhe për të zgjidhur konfliktet.

Nënvlerësimi i burimeve

Shpërthimet më të zakonshme të buxhetit janë menaxhimi i ndryshimit dhe trajnimi i përdoruesve, testimi i integrimit, ripërpunimi i procesit, personalizimi i raporteve dhe tarifat e konsultimit.

Vlerësimi i pamjaftueshëm i softuerit

Kjo përfshin surprizat që dalin pas blerjes së softuerit. Organizatat zakonisht nuk bëjnë mjaftueshëm për të kuptuar se çfarë dhe si funksionon produkti përpara se të nënshkruajnë në fund. ERP Bleeding Edge është aq masiv dhe i integruar sa raportimi dhe lidhja me sisteme të tjera (qoftë tuajat ose klientët dhe furnitorët tuaj) mund të jetë shumë më e vështirë nga sa prisni. Kompanitë që shikojnë ERP duhet të shqyrtojnë se si pranojnë furnizimet në internet nga një klient, ose një klient i klientëve, dhe të ekzaminojnë mundësitë teknologjike si dhe implikimet e këtyre teknologjive brenda biznesit.

Përmbledhje

E gjithë kjo çon në një listë të problemeve të mundshme me një sistem ERP:

• Kostoja ka të ngjarë të nënvlerësohet

• Koha dhe përpjekja për t’u zbatuar ka të ngjarë të nënvlerësohet

• Burimet si nga biznesi ashtu edhe nga TI ka të ngjarë të jenë më të larta se sa ishte parashikuar

• Niveli i ekspertizës së jashtme të kërkuar do të jetë më i lartë se sa ishte parashikuar

• Ndryshimet e kërkuara në Proceset e Biznesit do të jenë më të larta se sa pritej.

• Kontrolli i fushëveprimit do të jetë më i vështirë se sa pritej

• Nuk do të ketë kurrë trajnim të mjaftueshëm – veçanërisht në module të ndryshme

• Më e rëndësishmja nga të gjitha, dhe pika e vetme më e madhe e dështimit për zbatimin e ERP, është nevoja për menaxhimin e ndryshimeve. Nevoja për menaxhim të ndryshimit nuk ka gjasa të njihet derisa të jetë tepër vonë. Ndryshimet e nevojshme për kulturën e korporatës ka të ngjarë të nënvlerësohen jashtëzakonisht. Do të jetë mjaft e vështirë për t’u përballur me çështjet teknike pa pasur nevojë të adresoni edhe çështjet kryesore të njerëzve

Video about Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old

You can see more content about Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old on our youtube channel: Click Here

Question about Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old

If you have any questions about Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9742
Views: 49376450

Search keywords Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old

Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old
way Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old
tutorial Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old
Is It Better To Get New Training Or Upgrade Old free
#Types #ERP #Systems

Source: https://ezinearticles.com/?Different-Types-of-ERP-Systems&id=7482933

Related Posts

default-image-feature

Is It Better To Buy Old House Or New House Different Types Of Home Loans That You Must Be Familiar With

You are searching about Is It Better To Buy Old House Or New House, today we will share with you article about Is It Better To Buy…

default-image-feature

Is It Better To Buy New Or Old Golf Balls 5 Important Factors to Consider When Selecting a Golf Ball

You are searching about Is It Better To Buy New Or Old Golf Balls, today we will share with you article about Is It Better To Buy…

default-image-feature

Is It Better To Apply To New Or Old Jobs Top 25 Tips For Finding a Better Job

You are searching about Is It Better To Apply To New Or Old Jobs, today we will share with you article about Is It Better To Apply…

default-image-feature

Is It Bad To Switch Between Old And New Glasses Diet and Nutrition Tips For Overweight Women Trying to Lose Weight

You are searching about Is It Bad To Switch Between Old And New Glasses, today we will share with you article about Is It Bad To Switch…

default-image-feature

Is It Bad To Mix Old Gas With New Gas Building A Custom Chopper Motorcycle, Where Do You Start?

You are searching about Is It Bad To Mix Old Gas With New Gas, today we will share with you article about Is It Bad To Mix…

default-image-feature

Is It Bad To Mix New Oil With Old Oil Good Old Bacterial Vaginosis Home Remedy Ideas – 4 Home Cure Methods For Fast Relief

You are searching about Is It Bad To Mix New Oil With Old Oil, today we will share with you article about Is It Bad To Mix…