Is The New Firefox Replace The Old On In Mac Indispensable Firefox Extensions for Bloggers

You are searching about Is The New Firefox Replace The Old On In Mac, today we will share with you article about Is The New Firefox Replace The Old On In Mac was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Is The New Firefox Replace The Old On In Mac is useful to you.

Indispensable Firefox Extensions for Bloggers

Nëse jeni një bloger, ose tregtar i specializuar ose bashkëpunëtor, shfletuesi Firefox mund t’ju kursejë kohë dhe t’ju bëjë para. Ekzistojnë shtesa falas të disponueshme që mund t’i instaloni shpejt për t’ju ndihmuar të bëni të gjitha llojet e gjërave për të cilat zakonisht keni nevojë për softuer të personalizuar.

Së pari – nëse keni një blog ose zotëroni një faqe interneti, tashmë duhet të përdorni shfletuesin e internetit Firefox. Nëse nuk jeni, shkarkoni dhe instaloni tani dhe bëjeni shfletuesin tuaj të paracaktuar. Është falas, është me burim të hapur dhe të njëjtat shtesa janë të disponueshme për të gjithë, pavarësisht nëse jeni në Windows, Mac ose Linux.

Më pas, shkarkoni dhe instaloni këtë listë të listës së shtesave falas të Firefox-it – dhe më pas ndiqni më poshtë përshkrimet e mia se si t’i përdorni ato. Unë do t’ju jap dy lista shtesash, njëra “duhet të ketë” dhe e dyta janë “opsionale” në varësi të nevojave tuaja dhe llojit të punës në internet që bëni. Ju lutemi vini re se “kilometrazhet tuaja mund të ndryshojnë” dhe sa më shumë shtesa të instaloni aq më shumë memorie i duhet Firefox-it për të ekzekutuar. Mund të instaloni dhe çinstaloni cilindo nga këto shtesa në çdo kohë duke shkuar te “Tools -> Add-Ons” në shfletuesin tuaj Firefox. Të gjithë kompjuterët e mi që punojnë kanë 1-2 GB RAM, nëse keni një sistem më të vjetër me më pak memorie, mund të zgjidhni të ekzekutoni vetëm shtesat thelbësore që funksionojnë më mirë për ju. Oh, gjithashtu nëse punoni në më shumë se një vendndodhje ose në më shumë se një kompjuter, mund të zgjidhni të ekzekutoni “Aplikacionet portative” (vetëm Google it) në një disk memorie të gishtit.

Të gjitha këto shtesa të firefox mund të gjenden në depo në firefox.com (thjesht kërkoni me emër).

5 Zgjerime thelbësore të Firefox-it për Blogerët

 1. Kontrolluesi i renditjes
 2. SEOTërmet
 3. faqeshënuesit del.icio.us
 4. Fletorja e Google
 5. StumbleUpon

7 Zgjerime opsionale (por të dobishme) të Firefox-it për Blogerët

 1. Zjarri
 2. Zhvilluesi i Uebit
 3. iMacros
 4. Firefox Companion për eBay
 5. ScribeFire
 6. FireShot
 7. ColorZilla

Detaje për 5 Shtesat thelbësore të Firefox-it për Blogerët

Kontrolluesi i renditjes

Zakonisht gjurmimi i renditjes së motorëve të kërkimit për blogun tuaj kërkon pagesën për një shërbim online. Metoda tjetër kërkon shkarkimin dhe instalimin e softuerit për të bërë gjurmimin. Më në fund – gjenitë në SEOBook më në fund kanë krijuar një shtesë të Firefox-it, kështu që ju mund ta bëni këtë vetëm në shfletuesin tuaj. Është papastërti e thjeshtë dhe gjithmonë vetëm një klikim larg në shiritin tuaj të statusit. Thjesht jepni një URL dhe disa fjalë kyçe dhe do të kontrollojë kërkimin në Google, Yahoo dhe MSN Live menjëherë. Ju mund t’i ruani të gjitha kërkimet e para-konfiguruara që dëshironi, madje edhe t’i planifikoni ato! Faleminderit SEOBook, ky mjet është një ëndërr e blogerëve dhe e tregtarëve të veçantë për të kontrolluar shpejt dhe automatikisht renditjen tuaj SERP në baza të rregullta.

SEOTërmet

SEOQuake është shtesa përfundimtare e shfletuesit SEO. Është shumë i konfigurueshëm dhe ka një milion opsione, por me pak fjalë është mjeti i fundit për marrjen e statistikave dhe informacionit rreth faqeve të internetit. Si parazgjedhje kur e instaloni, ju merrni një “SEOBar” në faqet tuaja të internetit kur lundroni në ueb. Është fiksuar në krye të faqes (gjë që më bezdis), imi është konfiguruar të jetë ‘lundrues’ që të mund ta lëviz nëpër faqe. Ju gjithashtu mund ta hapni dhe mbyllni atë.

Statistikat e përfshira në shiritin e veglave janë plotësisht të konfigurueshme në opsionet e shtesës, ky shembull është opsionet e paracaktuara. Si rregull, opsionet në këtë shembull janë renditja juaj e faqeve në Google, numri i faqeve të indeksuara në google, numri i lidhjeve prapa të listuara në Yahoo, dendësia e lidhjeve në Yahoo, faqet e indeksuara në kërkimin live në MSN, renditja Alexa, mosha e domenit, lidhjet në del .icio.us, lidhje me whois, lidhje me pamjen e kodit burimor, lidhje me raportin e densitetit të lidhjes me porosi, numrin e lidhjeve të brendshme dhe numrin e lidhjeve të jashtme. Kjo është një sasi e çmendur informacioni e gjitha në një vend, dhe shumë, shumë e dobishme edhe nëse nuk jeni duke bërë shumë punë “SEO”. Është kaq i dobishëm sa mendoj se çdo bloger duhet ta ketë të instaluar këtë. Nëse jeni një filial ose tregtar i veçantë dhe sapo mësoni për fuqinë e kësaj shtojce – nuk do të jeni më kurrë pa të. Ekziston një opsion tjetër për një “SEOToolbar”, i cili shfaqet i fiksuar në krye të shfletuesit tuaj (me të njëjtat statistika) ashtu si shiriti i veglave të Google. Unë preferoj të kem atë lundrues në faqe.

Por prisni “ka më shumë”! SEOQuake gjithashtu përmirëson rezultatet e kërkimit tuaj në Google! Modifikimi i parë që është bërë në një SERP të Google janë butonat në krye të faqes për “ruaj në skedar” ose “shtoj te skedari”. Kjo është e drejtë – ju mund të kërkoni në Google për fjalë kyçe dhe t’i ruani të dhënat e SEO në një skedar CSV në mënyrë që t’i importoni ato në një spreadsheet për analizë. Ndërsa kjo mund të përdoret vetëm nga përdoruesit e avancuar, statistikat e SEOQuake shfaqen nën çdo rezultat kërkimi. Merr menjëherë renditjen e faqeve, renditjen alexa, lidhjet prapa, faqet e indeksuara dhe të dhëna të tjera në të gjitha faqet e renditura në pozicionet kryesore të Google! SEO Quake është vetëm shtojca që nuk do të heqë dorë nga dhënia! Pasi ta përdorni, mund të bëheni të varur nga shikimi i statistikave të njerëzve të tjerë!

faqeshënuesit del.icio.us

Zgjerimi del.icio.us firefox është shumë bazë, por kursen kohë. del.icio.us ishte aplikacioni i parë i njohur në internet i faqerojtësve social në internet. Ishte gjithashtu një nga të parët që përdori (dhe shumë thonë novator i) “etiketimit” për të klasifikuar faqeshënuesit e ruajtur. Sinqerisht nuk njoh një bloger që nuk e përdor këtë shërbim (i cili është falas dhe tani në pronësi të Yahoo!). Kur e keni të instaluar këtë shtesë, fitoni 2 gjëra. Njëra është vetëm me një klikim të “Ctl-D” në tastierën tuaj, ju merrni një dritare dialogu, thjesht shtoni etiketat tuaja dhe ruhet në del.icio.us. Së dyti, nëse shtypni “Ctl-B”, ju merrni shiritin anësor dhe mund të kërkoni dhe gjeni menjëherë faqeshënuesit tuaj. Kjo shtesë e bën del.icis.us 100 herë më të përdorshëm.

Fletorja e Google

Përpara fletores së Google, isha një rrëmujë e paorganizuar. I ruajta të gjitha idetë e mia të blogut dhe faqeve të internetit dhe listat “për të bërë” në shënime post-it dhe copëza letre. Kjo dhe shumë e shumë skedarë teksti. Pasi të instaloni këtë shtesë – gjithçka do të ndryshojë. Ai krijon një “fletore” në internet që mund ta përdorni për shënime, kërkime dhe punë në vazhdim. Ju mund të punoni në një faqe interneti të plotë ose në një kuti të vogël në fund të djathtë të shfletuesit tuaj duke klikuar “open notebook” në shiritin tuaj të statusit. Mund të konfiguroni seksione, faqe dhe tituj të veçantë dhe të renditni mënyra të shumta. Ju mund të tërhiqni dhe lëshoni, kopjoni dhe fshini – por ndoshta veçoria më e madhe është aftësia për të lexuar një faqe në internet, për të zgjedhur një tekst (ose imazh, ose ndonjë gjë) në një faqe interneti, klikoni me të djathtën mbi të me miun tuaj dhe zgjidhni “dërgo në fletore” dhe BAM! e keni ruajtur për përdorim të mëvonshëm. Kjo ndalon plotësisht hapjen e dhjetëra skedave të Firefox-it për ditë të tëra dhe mbajtjen e shënimeve kudo. Duke qenë i bazuar në ueb dhe pjesë e llogarisë suaj të Google, ju mund të përdorni fletoren tuaj nga çdo kompjuter kudo në çdo kohë. Madje, mund të dërgoni dokumente të përfunduara ose punë në vazhdim te Google Docs në çdo kohë.

Oh – pothuajse harrova tiparin më të mirë! A punoni apo bashkëpunoni me të tjerët në internet? Ju mund të “ndani” një fletore me këdo (që ka një llogari Google) dhe të bashkëpunoni me ta. Kjo është E MËSHTIRËSE nëse punoni në një ekip në internet për dizajn në internet, marketing të veçantë, mentorim, këshillim ose blogim!

StumbleUpon

StumbleUpon është një shërbim i mediave sociale i bazuar në ueb që ju lejon të “zbuloni” faqet e internetit që ju pëlqejnë. Pasi të futni disa fjalë kyçe në profilin tuaj kur klikoni “ngec”, ai thjesht shfaq një faqe të rastësishme në indeksin e tij të favorizuar. Pastaj ju votoni në stilin me gishtat e mëdhenj lart ose poshtë. Përveç pengesave, ju mund të votoni në sajte duke përdorur shiritin e veglave ndërsa lundroni në ueb dhe nëse jeni i pari që gjeni një sajt, mund t’i jepni një koment të shkurtër me shkrim dhe fjalë kyçe për ta “etiketuar” në kategoritë e duhura. Pra, ju duhet të keni shiritin e veglave për të votuar në sajte, për të penguar, por gjithashtu mund ta përdorni atë për të ndërvepruar me anëtarët dhe “miqtë” e tjerë të stumbleupon. Pasi të keni gjetur disa “miq” në profilin tuaj, mund të përdorni shiritin e veglave SU për t’i “dërguar” faqet që mund t’ju pëlqejnë. Nëse nuk mund ta shihni tashmë shkrimin e dorës në mur – shumica e blogerëve përdorin StumbleUpon për marketing. Është një mënyrë për t’u lidhur me blogerët e tjerë dhe shumë prej tyre nuk e kanë problem t’ju kërkojnë t’ju “ngecni” postimin ose faqen e tyre. Ju mund të tregtoni pengesa ose komente, SU është një mënyrë e shkëlqyeshme jo vetëm për të ndërtuar komunitetin, por edhe për të marrë trafik.

Detaje për 7 Shtesa Opsionale (por të dobishme) të Firefox-it për Blogerët

Zjarri: Nëse shkruani kod fare, atëherë me siguri tashmë dini për Firebug. Kjo është një shtesë thelbësore e Firefox-it e cila ju jep mesazhe gabimi të qarta që ndihmojnë në korrigjimin e javascript, HTML dhe më shumë. Ju madje mund të shihni titujt në hyrje.

Zhvilluesi i Uebit: Zgjerimi i Zhvilluesit të Uebit është i njëjtë, është për njerëzit që shkruajnë kodin HTML dhe CSS dhe duhet të korrigjojnë paraqitjet. Ky shtesë është i shkëlqyeshëm për gjetjen e çështjeve të paraqitjes si problemet me tabelat dhe divs.

iMacros: iMacros është një shtesë e pastër që ju lejon të automatizoni pothuajse çdo gjë në shfletues nga plotësimi i formularëve, deri te shkarkimi i diçkaje, testimi i një aplikacioni dhe më shumë. Sidoqoftë, është më shumë për përdoruesit e avancuar, koduesit, zhvilluesit e uebit ose blogerët me disa njohuri teknike geeky.

Firefox Companion për eBay: Nëse jeni një tregtar i veçantë, ose dikush me sajte BANS, ose nëse bëni ndonjë marketing të filialeve të eBay – shoqëruesi i firefox për eBay është për ju. Ju mund të bëni të gjitha kërkimet dhe kërkimet tuaja në eBay në shiritin anësor pa pasur nevojë të hapni shumë skeda eBay për të marrë informacionin që dëshironi dhe për të bërë shpejt kërkimin e produktit.

ScribeFire: Scribefire është një shtojcë që përdor protokollin XML-RPC për t’u lidhur me blogun tuaj dhe ju mundëson të shkruani postime direkt në shfletuesin tuaj pa shkuar fare në faqen tuaj të administratorit ose shfletuesin. Dikur quhej ‘Performanca për Firefox’. Është shumë popullor sepse funksionon me WordPress, Blogger, Windows Live Spaces, Blogspot, Drupal dhe shumë platforma të tjera të blogimit (çdo gjë që përdor specifikimin XML-RPC). Mund të mbani shënime, të shkruani drafte, të publikoni shpejt – për shumë njerëz kjo e bën blogimin më argëtues dhe më të lehtë për t’u bërë. Shumë njerëz raportojnë se shkruajnë bloge shumë më tepër pasi të instalohet kjo.

FireShot: Fireshot krijon pamje të ekranit për ju direkt në shfletuesin tuaj vetëm duke klikuar një buton. Nuk ka më hapje të Photoshop ose Fishekzjarre ose Paint Shop Pro. Ndryshe nga shtesat e tjera që marrin vetëm një pamje të ekranit, Fireshot ka vegla të redaktimit grafik dhe mund të futni tekst dhe të shënoni foto. Ju mund të zgjidhni të kapni të gjithë faqen e internetit ose vetëm një pjesë të saj, madje do t’ju ndihmojë të ngarkoni foton në faqen tuaj të internetit ose t’i dërgoni me email dikujt për ju. Nëse bëni shumë pamje nga ekrani kur bëni blog – fireshot është për ju.

ColorZilla: Nëse bëni shumë dizajne në internet ose punë CSS, e gjeni veten duke kërkuar ngjyrat e duhura gjatë gjithë kohës. ColorZilla ju jep një pikatore të vogël në mënyrë që të mund të merrni ngjyrën e çdo gjëje që shihni – në çdo kohë, pa pasur nevojë të vizitoni një tabelë ngjyrash të bazuar në ueb, gjenerues ngjyrash ose pa ndezur Dreamweaver. Ju merrni të dy kodet e ngjyrave hex dhe HTML, dhe gjithashtu ka një shfletues të integruar të paletës. Ai ka veçori spiunimi DOM, që në thelb do të thotë se mund të merrni informacion të shpejtë për ngjyrën e çdo elementi në një faqe interneti. Nëse merreni me ngjyra në faqet tuaja, kjo është gjithashtu një shtojcë e shkëlqyer.

Cilat shtojca Firefox funksionojnë më mirë për ju si Blogger?

Kjo është një listë subjektive dhe ndoshta ju përdorni shtesa të ndryshme të Firefox-it që ju duken të paçmueshme. Shpresojmë të ketë të paktën një ose dy që do t’ju bëjnë një bloger më produktiv!

Video about Is The New Firefox Replace The Old On In Mac

You can see more content about Is The New Firefox Replace The Old On In Mac on our youtube channel: Click Here

Question about Is The New Firefox Replace The Old On In Mac

If you have any questions about Is The New Firefox Replace The Old On In Mac, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Is The New Firefox Replace The Old On In Mac was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Is The New Firefox Replace The Old On In Mac helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Is The New Firefox Replace The Old On In Mac

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3885
Views: 1174249 1

Search keywords Is The New Firefox Replace The Old On In Mac

Is The New Firefox Replace The Old On In Mac
way Is The New Firefox Replace The Old On In Mac
tutorial Is The New Firefox Replace The Old On In Mac
Is The New Firefox Replace The Old On In Mac free
#Indispensable #Firefox #Extensions #Bloggers

Source: https://ezinearticles.com/?Indispensable-Firefox-Extensions-for-Bloggers&id=1105100

Related Posts

default-image-feature

Is The New Elvis Movie Appropriate For 12 Year Olds TV Critic Reviews "Higglytown Heroes"

You are searching about Is The New Elvis Movie Appropriate For 12 Year Olds, today we will share with you article about Is The New Elvis Movie…

default-image-feature

Is The New Dune A Remake Of The Old Dune Africa Namibia Travel & Tips Information

You are searching about Is The New Dune A Remake Of The Old Dune, today we will share with you article about Is The New Dune A…

default-image-feature

Is The New Dryer Use Less Electricity Than Old Dryer How to Save Money on Electricity Part III

You are searching about Is The New Dryer Use Less Electricity Than Old Dryer, today we will share with you article about Is The New Dryer Use…

default-image-feature

Is The New Dr Who Connected To The Old One Fighting Obesity Through the Centuries – A Weight Loss Doctor Reveals Some Old Secrets

You are searching about Is The New Dr Who Connected To The Old One, today we will share with you article about Is The New Dr Who…

default-image-feature

Is The New Charmed The Same As The Old One Is Britney "The Perfect 10?"

You are searching about Is The New Charmed The Same As The Old One, today we will share with you article about Is The New Charmed The…

default-image-feature

Is The New Aladdin The Same As The Old One Mental Health, Robin Williams and Mentoring Troubled Teens

You are searching about Is The New Aladdin The Same As The Old One, today we will share with you article about Is The New Aladdin The…