Leave Part Of Old Home When Building A New Home Home Energy Savings: New House Design and Energy Conservation

You are searching about Leave Part Of Old Home When Building A New Home, today we will share with you article about Leave Part Of Old Home When Building A New Home was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Leave Part Of Old Home When Building A New Home is useful to you.

Home Energy Savings: New House Design and Energy Conservation

Konsumatorët në Amerikën e Veriut po përgatiten për sezonin e dimrit 2005/2006 ndërsa ne shkruajmë këtë raport dhe shumica po përgatiten për fatura më të mëdha energjie gjatë sezonit të ardhshëm të ngrohjes dimërore sesa vitet e kaluara. Rritjet e fundit në kostot e energjisë për të gjitha llojet e energjisë, duke përfshirë benzinën, vajin për ngrohje, energjinë elektrike dhe gazin natyror, po bëjnë që shumë konsumatorë të fillojnë të mendojnë se si i ngrohin shtëpitë e tyre dhe nëse mund të kursejnë para. Në diskutimin tonë ne do të përdorim termin “energji” për t’iu referuar të gjitha formave të mëparshme të karburantit që përdoret në shtëpitë tona.

Ruajtja e energjisë fillon me projektimin dhe ndërtimin e një shtëpie të re dhe vazhdon me zakonet tuaja të përditshme të jetesës. Konsumatorët që kanë suksesin më të madh në uljen e faturave të energjisë e kanë bërë kursimin e energjisë një mënyrë jetese, ndërkohë që i shijojnë shtëpitë e tyre të reja me rehati.

Shumë pronarë shtëpish kanë potencialin të ulin faturat e tyre të ngrohjes deri në 50% ose më shumë. Ata mund t’i arrijnë këto kursime me një qasje logjike, të planifikuar mirë, duke filluar me projektimin e shtëpisë, teknikat e duhura të ndërtimit, dritaret, dyert dhe muret të izoluara mirë dhe më pas të vazhdojnë me teknikat operative ditore, mujore dhe vjetore.

Konsumatorët që kanë projektuar dhe izoluar shtëpinë e tyre duke pasur parasysh ruajtjen e energjisë do të jenë në gjendje të maksimizojnë kursimet e tyre nëse e bëjnë ruajtjen e energjisë pjesë të jetës së tyre të përditshme. Objektivat e përbashkëta për të jetuar në një shtëpi të rehatshme dhe për të menaxhuar konsumin tuaj të energjisë mund të përmbushen lehtësisht duke ndjekur disa rregulla të thjeshta.

Qasja e sistemeve ndaj kursimit të energjisë

Shtëpitë tona janë me të vërtetë një mjedis kompleks që duhet menaxhuar për të siguruar që ne të jetojmë rehat, të kemi ajër të pastër të mjaftueshëm, duke kontrolluar në të njëjtën kohë konsumin tonë të energjisë. Në thelb, një shtëpi e planifikuar mirë do të marrë parasysh sasinë e marrjes së energjisë nga burimet e energjisë si sistemi ynë i ngrohjes, si dhe ngrohja diellore kundrejt humbjes së energjisë nga efektet e motit të ftohtë, humbjen e nxehtësisë përmes dritareve, dyerve, mureve dhe dyshemeve si. si dhe reduktimin e nxehtësisë kur përdorim sistemet e ajrit të kondicionuar në klimat e nxehta.

Në dimër ne jemi të shqetësuar për koston e ngrohjes së shtëpive tona dhe humbjen e nxehtësisë nga jashtë përmes rrjedhjes së ajrit të ftohtë në shtëpitë tona. Vera sjell të kundërtën kur ne duhet të ftohim shtëpitë tona dhe të menaxhojmë ftohjen gjatë ditëve të nxehta të verës. Në të dyja rastet, nxehtësia diellore luan një rol në ekuacion, si dhe se sa mirë janë të mbyllura shtëpitë tona. Konsumatorët që jetojnë në klimat më të ftohta do të jenë më të shqetësuar për kostot e ngrohjes në dimër, ndërsa konsumatorët që jetojnë në zonat jugore të kontinentit do të shqetësohen për koston e ajrit të kondicionuar.

Marrja e një qasjeje sistemore për menaxhimin e kostove tuaja të energjisë është një mënyrë për të siguruar që ju të maksimizoni kursimet tuaja dhe të jepni një kontribut pozitiv për mjedisin përmes reduktimit të përdorimit të energjisë. Ruajtja e energjisë dhe dizajni i shtëpisë fillon me orientimin e shtëpisë tuaj për të maksimizuar ngrohjen e shtëpisë tuaj me ngrohje diellore natyrale në klimat më të ftohta dhe duke shmangur ngrohjen diellore në klimat e nxehta. Më pas, konsumatorët mund të përfitojnë nga hije natyrore ose duke shtuar pemë për të siguruar hije gjatë ditëve të nxehta të verës dhe gjithashtu të veprojnë si ndërprerje të erës për të reduktuar ndikimin e efekteve ftohëse që mund të ketë era në sasinë e energjisë që ata përdorin.

Pasi të keni marrë parasysh këta elementë, konsumatorët duhet të përdorin teknikat më të fundit në projektimin e shtëpive të tyre me vlera të larta izolimi në mure, sisteme ngrohjeje dhe ftohjeje me efikasitet energjie si dhe pajisje me efikasitet energjie. Për shembull, njësia juaj e ajrit të kondicionuar duhet të jetë efikase në energji dhe të vendoset aty ku do të jetë në hije sa më shumë që të jetë e mundur për të maksimizuar efikasitetin e saj. Përzgjedhja e ndriçimit fluoreshent, duke përfituar nga ndriçimi natyral janë elementë shtesë që duhen marrë parasysh në projektimin e shtëpisë tuaj të re. Vizitoni tonë Lista kontrolluese e energjisë në shtëpi për më shumë detaje mbi hapat që mund të ndërmerrni për të ulur kostot e energjisë në fazën e projektimit të shtëpisë tuaj.

Konsumatorët mund të dëshirojnë gjithashtu të investojnë në një auditim energjetik të dizajnit të shtëpive të tyre përpara se të bien dakord për projektin përfundimtar. Një auditim me kosto relativisht të ulët ndonjëherë mund të kursejë mijëra dollarë në kostot e energjisë gjatë jetës së shtëpisë së tyre.

Lista e kontrollit tonë të energjisë në shtëpi

Ne kemi mbledhur një listë kontrolli për energjinë e shtëpisë me blerësin/ndërtuesin e ri të shtëpisë në mendje, si dhe artikujt për t’i kontrolluar pasi të keni hyrë brenda. Objektivi ynë është t’ju ndihmojmë në kursimin e energjisë, që do të thotë para në xhepin tuaj edhe gjatë projektimit pasi të jeni zhvendosur në shtëpinë tuaj të re. Kursimi i energjisë mund të ndahet në katër fusha: Projektimi i Shtëpisë; Zgjedhja e pajisjeve dhe ndriçimit, Ruajtja e energjisë – Një mënyrë jetese. Kjo qasje totale e sistemeve dhe stilit të jetës është me të vërtetë e orientuar për të maksimizuar kursimet tuaja të energjisë.

Ju mund të keni ndërtuar shtëpinë më efikase të kursimit të energjisë, megjithatë nëse lëvizni dhe i lini të gjitha dritat ndezur gjatë gjithë kohës, i lini dritaret hapur kur ngrohni shtëpinë ose ftohni, iniciativat tuaja për kursimin e energjisë nuk do të jenë aq efektive sa ju mund të keni menduar.

Me këtë në mendje, lista jonë kontrolluese e kursimit të energjisë zbatohet në fazën e projektimit, si dhe pasi të keni lëvizur në shtëpinë tuaj të re. Edhe konsumatorët që kanë qenë në shtëpitë e tyre për disa vite do ta shohin këtë listë kontrolli të dobishme për menaxhimin e konsumit të tyre të energjisë.

Projektimi i shtëpive të reja dhe ruajtja e energjisë

Shumica e projektuesve dhe arkitektëve të shtëpive janë të azhurnuar në teknikat e ruajtjes së energjisë, megjithatë ata janë gjithashtu të orientuar për të përmbushur nevojat dhe prioritetet e klientëve të tyre për dizajnet e shtëpive të tyre. Shumë konsumatorë do ta konsiderojnë menaxhimin e energjisë në shtëpi pothuajse si një mendim të mëpasshëm kur është tepër vonë për të përfshirë konceptet e kursimit të energjisë në dizajnin e tyre të ri të shtëpisë. Ndërsa ju dhe projektuesi ose arkitekti i shtëpisë tuaj diskutoni planet dhe objektivat tuaja për shtëpinë tuaj të re, theksoni gjithmonë se menaxhimi i energjisë dhe komoditeti i shtëpisë janë një element shumë i rëndësishëm i dizajnit përfundimtar që po kërkoni.

Projektimi i një shtëpie të re në fakt fillon me zgjedhjen e vendit dhe orientimin e shtëpisë tuaj në pronë. Në varësi të klimës, konsumatorët do të duan të orientojnë shtëpitë e tyre në pronë për të menaxhuar sasinë e ngrohjes diellore ndaj të cilës do të ekspozohet shtëpia. Një temë e zakonshme gjatë gjithë këtij raporti është të orientoni shtëpinë tuaj në mënyrë që dielli të mund ta ngrohë shtëpinë në mënyrë natyrale në dimër, duke minimizuar efektet e ngrohjes diellore gjatë ditëve të nxehta të verës. Shtimi i pemëve ose shkurreve për të siguruar hije dhe shfrytëzimi i formacioneve natyrore të tokës për të siguruar strehë nga erërat mbizotëruese është hapi i parë në menaxhimin e kostove tuaja të energjisë.

Ndërtimi i themeleve për shtëpi ndryshon shumë në të gjithë kontinentin. Në disa zona një bodrum nën shkallë është i detyrueshëm, ndërsa në vende të tjera një pllakë betoni është standarde. Në të dyja situatat, izolimi është një komponent kyç për të ruajtur kushte komode jetese duke reduktuar kostot tuaja të energjisë. Izolimi mund të shtohet poshtë pllakës së betonit dhe të gjitha muret e bodrumit duhet të mbyllen dhe izolohen siç duhet në të paktën nivele R20. Të gjithë tubat e ekspozuar të ujit të nxehtë mund të izolohen gjithashtu.

Muret duhet të jenë të izoluar në të paktën R20, ndërsa papafingo duhet të kenë izolim në një nivel prej R40. Dyshemetë mbi hapësirat e zvarritjes do të jenë më të ngrohta dhe do të humbni më pak energji nëse dyshemetë janë gjithashtu të izoluara. Shumë klientë do të zgjedhin tapetin nga muri në mur për izolim dhe ngrohtësi shtesë, megjithatë nëse preferoni dyshemetë prej qeramike, mermeri ose druri të fortë, qilimat e zonës mund të përdoren si dekorim, si dhe të ofrojnë një sipërfaqe të ngrohtë për të ecur. Ventilatorët e tavanit janë një mënyrë tjetër e lirë për të shpërndarë ajrin e ngrohur natyrshëm.

Konsumatorët mund të zgjedhin dritare dhe dyer që vlerësohen me energji me dritare me tre xhama dhe dyer çeliku të izoluara. Shtimi i një dere stuhie në pjesën e jashtme rrit nivelin e izolimit dhe kursimit të energjisë që mund të arrini. Gjatë dimrit konsumatorët do të shijojnë ngrohtësinë e rrezeve të diellit përmes dritareve, ndërsa muajt e verës dritaret mund të mbulohen për të reduktuar ndikimet e diellit ngrohës. Përzgjedhja e mbulesave të dritareve, ndërkohë që plotëson kërkesat estetike, mund të mbështesë gjithashtu konceptet e kursimit të energjisë.

Zgjedhja e pajisjeve të ndriçimit me ndriçim fluoreshente dhe gjithashtu duke marrë parasysh ndriçimin natyror mund të zvogëlojë ndjeshëm kostot tuaja të ndriçimit. Inkorporoni kohëmatës, detektorë lëvizjeje, fotoqeliza në vende të përshtatshme në shtëpinë tuaj për të ndihmuar në menaxhimin e nevojave tuaja për ndriçim, si dhe përdorimin e energjisë.

Dizajni i banjës, si dhe të gjitha zonat ku përdoret uji duhet të përfshijë kufizues të rrjedhës për të minimizuar përdorimin e ujit të ftohtë dhe të nxehtë.

Të gjithëve u pëlqen të kenë një oxhak në shtëpinë e tyre. Një fireplace mund të gjenerojë një humbje të madhe energjie nëse nuk menaxhohet siç duhet dhe nuk projektohet duke pasur parasysh ruajtjen e energjisë. Kaminat me djegie druri natyral kanë efikasitetin më të ulët, ndërsa vatrat e mbyllur me gaz mund të jenë shumë efikase, duke siguruar akoma ambientin që kërkojnë shumë konsumatorë.

Zgjedhja dhe përdorimi i pajisjeve tuaja mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në kostot tuaja të energjisë. Pajisjet e vjetra mund të jenë gazra energjetike, ndërsa pajisjet e reja duhet të zgjidhen bazuar në vlerësimet e tyre të energjisë. Zgjedhja e një furre me efikasitet të lartë, kondicioneri dhe ngrohës uji është hapi i parë. Merrni parasysh blerjen e pajisjeve të reja në vend që t’i zhvendosni pajisjet tuaja nga shtëpia juaj e fundit. Ndezja elektronike e pajisjeve me gaz, përdorimi i hijes për kondicionerin tuaj dhe përdorimi i një termostati dixhital që lejon kontrollin në kohë të temperaturës së brendshme të shtëpisë tuaj janë të gjithë elementë të dizajnit energjetik të shtëpisë tuaj.

Një koment i fundit në lidhje me dizajnin e ri të shtëpisë është në rregull. Konsumatorët mund të dëshirojnë gjithashtu të organizojnë një kontroll energjetik të shtëpisë së tyre përpara se të bien dakord për projektin përfundimtar. Sugjerimet nga një ekspert mjaft shpesh do të paguajnë koston e auditimit për sa i përket kursimit të energjisë.

Ruajtja e Energjisë – Një mënyrë jetese

Konsumatorët që kalojnë kohën dhe shpenzimet e projektimit dhe ndërtimit të një shtëpie me efikasitet energjetik mund të zhgënjehen me kursimet që marrin nëse nuk praktikojnë kursimin e energjisë në jetën e tyre të përditshme. Për shembull, ju mund të keni paguar për një shtëpi të izoluar mirë, të keni vulosur të gjitha çarjet, të keni përdorur mbyllje ku është dashur dhe të keni instaluar dritaret dhe dyert më të mira. Nëse më pas i lini dritaret hapur, harroni të ulni termostatin në ditët e ftohta të dimrit kur nuk jeni në shtëpi ose ndizni termostatin në ditët e nxehta, mund të mos arrini kursimet që prisnit. Lënia e ndezur e dritave, ndezja e pajisjeve me ngarkesë të pjesshme, p.sh. lavastoviljen etj., gjithashtu mund të rrisë konsumin tuaj të energjisë përtej asaj që mund të keni pritur.

Jonë Lista kontrolluese e energjisë në shtëpi mbulon shumë artikuj që pronarët e shtëpive mund t’i konsiderojnë si një mjet për të përfituar nga të gjitha atributet e efektshme energjetike të shtëpisë së tyre për të reduktuar edhe më tej konsumin e tyre të energjisë. Bërja e kësaj qasjeje pjesë e stilit tuaj të jetesës do të sigurojë që kursimet tuaja të energjisë do të vazhdojnë pasi të keni lëvizur në shtëpinë tuaj të re dhe të keni jetuar atje për ca kohë.

Shumë njerëz janë gjithashtu të shqetësuar për ndikimin e ruajtjes së energjisë në komoditetin e tyre dhe mund të kenë frikë të zbatojnë disa koncepte të kursimit të energjisë. Ne dëshirojmë të theksojmë me mirësjellje se zëvendësimi i një drite inkandeshente me një dritë fluoreshente jo vetëm që do t’ju kursejë energji, por do t’ju sigurojë një dritë më të rehatshme edhe në shtëpinë tuaj. Mbushja e lavastoviljes ose larës së rrobave përpara se t’i vini në punë nuk kërkon përpjekje shtesë nga ana juaj dhe ju kursen në të njëjtën kohë përdorimin e energjisë. Ka shumë shembuj të tillë që do të zvogëlojnë konsumin tuaj të energjisë dhe nuk do të ndikojnë në komoditetin tuaj. Në fakt mbyllja e rrjedhjeve dhe dizajnimi i ventilatorëve të tavanit në shtëpi mund të përmirësojë pozitivisht estetikën si dhe të zvogëlojë rrymat.

Rishikoni listën tonë të kontrollit të energjisë në shtëpi dhe zbatoni ato artikuj që ndikojnë në situatën tuaj. Do të habiteni se sa shumë mund të kurseni duke ndjekur disa hapa të thjeshtë!

Video about Leave Part Of Old Home When Building A New Home

You can see more content about Leave Part Of Old Home When Building A New Home on our youtube channel: Click Here

Question about Leave Part Of Old Home When Building A New Home

If you have any questions about Leave Part Of Old Home When Building A New Home, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Leave Part Of Old Home When Building A New Home was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Leave Part Of Old Home When Building A New Home helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Leave Part Of Old Home When Building A New Home

Rate: 4-5 stars
Ratings: 5433
Views: 77547354

Search keywords Leave Part Of Old Home When Building A New Home

Leave Part Of Old Home When Building A New Home
way Leave Part Of Old Home When Building A New Home
tutorial Leave Part Of Old Home When Building A New Home
Leave Part Of Old Home When Building A New Home free
#Home #Energy #Savings #House #Design #Energy #Conservation

Source: https://ezinearticles.com/?Home-Energy-Savings:-New-House-Design-and–Energy-Conservation&id=91293

Related Posts

default-image-feature

Learning Videos For 5 Year Olds About Chinese New Year Developing a Classical Piano Repertoire and Building a Music Library

You are searching about Learning Videos For 5 Year Olds About Chinese New Year, today we will share with you article about Learning Videos For 5 Year…

default-image-feature

What Can I Do With My 5 Year Old Daughter How to Text a Girl – The 5 Most Damaging Mistakes

You are searching about What Can I Do With My 5 Year Old Daughter, today we will share with you article about What Can I Do With…

default-image-feature

What Can I Do With A 5 Month Old Baby A Baby Bassinet’s Multiple Uses

You are searching about What Can I Do With A 5 Month Old Baby, today we will share with you article about What Can I Do With…

default-image-feature

Law Anbout Putting Old Platrs On New Vehicles In Mass Lose Weight Naturally – 9 More Weight Loss Tips

You are searching about Law Anbout Putting Old Platrs On New Vehicles In Mass, today we will share with you article about Law Anbout Putting Old Platrs…

default-image-feature

What Can I Do About My 5 Week Olds Gas Baby Got Gas? A Guide to Baby Indigestion

You are searching about What Can I Do About My 5 Week Olds Gas, today we will share with you article about What Can I Do About…

default-image-feature

Laid Off The Old Coat And Put On The New Training For Your First Bodybuilding Competition at Any Age

You are searching about Laid Off The Old Coat And Put On The New, today we will share with you article about Laid Off The Old Coat…