List Of The Books Of The Old And New Testament Holy Yoga Theology

You are searching about List Of The Books Of The Old And New Testament, today we will share with you article about List Of The Books Of The Old And New Testament was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic List Of The Books Of The Old And New Testament is useful to you.

Holy Yoga Theology

Pse të studiojmë Teologji?

Perëndia është i kënaqur me pyetjet. Përgjatë Biblës, si në Dhiatën e Vjetër ashtu edhe atë të Re, ne gjejmë edhe burrat dhe gratë më të fuqishme të besimit duke bërë pyetje. Megjithatë, për shumë vëzhgues, krishterimi është reduktuar në një fe të pamend, e zënë me ndjekjen e rregullave dhe besimin e verbër. Zoti thjesht nuk po e thërret botën në këtë lloj pranimi se kush është AI.

Përfshirja e plotë e idesë së njohjes dhe lidhjes së thellë me Zotin është të pranosh “se besimi dhe kërkimi janë të pandashme”.1 Teologjia është një manifestim i ecjes si i krishterë; i zgjuar për të kuptuar se ai/ajo është i lirë nga skllavëria e mëkatit dhe përgjegjës për të kërkuar dhe ekzaminuar besimin që ai/ajo i atribuon në Zot. Një i krishterë duhet të dëshirojë një kuptim më të thellë të asaj se kush është Perëndia dhe se si Zoti ia zbulon veten botës nëpërmjet Jezu Krishtit dhe se si Ai vazhdon praninë e Tij në botë nëpërmjet Shpirtit të Shenjtë që banon, duke e ditur se duke kuptuar plotësisht pasurinë e ngjarjes më të rëndësishme në jeta e botës nuk do të arrihet kurrë plotësisht. Teologjia nuk ka për qëllim të bëhet thjesht një regurgitim i ideve tradicionale mbi doktrinat e besimit. Një i krishterë kërkon më thellë në të vërtetën e shprehur brenda fjalëve të historisë së Kishës për atë që Perëndia mund të dëshirojë të zbulojë në epokën në të cilën ai/ajo gjendet. Fryma e teologjisë është “pyetëse dhe jo doktrinare; ajo presupozon një gatishmëri për të pyetur dhe për t’u pyetur”.

Të jesh i krishterë thjesht do të thotë të arrish te çështjet themelore të besimit dhe të punosh me atë që do të thotë t’i atribuosh ideve të krishterimit. Në thelbin e gjithçkaje që një i krishterë di dhe prej nga ka shpërthyer rrjedha e mënyrës sesi ai/ajo jeton, të krishterët fillojnë të shikojnë Jezusin, “autorin dhe përsosmërinë e besimit tonë”.3 Pasuesit e shikojnë Ai për të magjepsur, kënaqur dhe kujtojuni atyre se në Të ata “jetojnë, lëvizin dhe kanë qenien e tyre”.4 Le të rishqyrtojmë lajmin e mirë se kush është Jezusi? Çfarë bëri ai? Dhe pse ka rëndësi?

Presupozimet e autorit A keni vënë re se ka diçka në lidhje me emrin e Jezusit? Ka thuajse një hezitim për të thënë emrin në shoqëri të përzier nga frika se një mbrëmje e bukur mund të bëhet papritur e shëmtuar. Nga vjen kjo armiqësi? Pse ndodh që ky person në histori ngjall përgjigje kaq të forta? Si i krishterë, unë duhet të zbuloj paragjykimin tim në atë që ka diçka në lidhje me emrin e Jezusit që më ka bërë të ndryshoj rrënjësisht brenda dhe jashtë. Kur e kuptova fillimisht identitetin e Tij, fillova ta rregulloja jetën time deri sa të ndërpresja ato gjëra që ndoshta të gjithë e dimë se nuk janë aq të mira për ne dhe kjo më dha një justifikim për t’i lënë më në fund gjithçka.

Kur vazhdova të ecja me Të, e gjeta veten duke hequr dorë nga gjërat që mund të mos ishin perceptuar si domosdoshmërisht të dëmshme, por thjesht nuk ishin të mira për mua. Por më pas një ditë kuptova se nuk po shikoja vetëm një listë të gjërave që duhet të bëni dhe të mos bëni dhe të vlerësoja vlerën time në sytë e Zotit bazuar në mënyrën se si po matej. Papritur kuptova vërtet se Jezusi nuk ishte thjesht për të pastruar problemin tim të mëkatit. E gjeta se zemra ime rrahte për Të, shpirti im ishte i etur për Të, ekzistenca ime ishte e mbështjellë në përfundimin tim që përfundimisht të kuptoja se Ai më donte plotësisht dhe donte të kishte një marrëdhënie shumë personale me mua. Pra, është nga ky paragjykim që unë filloj të shpaketoj dikë që nuk mund të kapet plotësisht në disa faqe. Megjithatë, dëshira ime është që ju të njihni diçka për veten tuaj që mungon, e cila është plotësisht e përfshirë në Jezusin.

Kush është Jezusi? Jezusi është Biri i Perëndisë. Ai është plotësisht njerëzor dhe plotësisht Zot. Plotësisht njerëzore do të thotë se Ai është një qenie njerëzore me mish e gjak, si ne fizikisht, emocionalisht, mendërisht. Megjithatë, ndryshe nga ne, në atë që Ai erdhi në botë nëpërmjet një lindjeje të virgjër, një bashkëpunim i mbinatyrshëm midis një virgjëreshe femër dhe Frymës së Shenjtë, përfaqësuesit të Perëndisë që punon sot në botë. Gjithashtu ndryshe nga ne, Ai eci në tokë pa iu bindur Perëndisë në asnjë mënyrë, formë apo formë. Kur Jezusi përmendet si plotësisht njerëzor, “pretendimi nuk është thjesht se ai është një qenie njerëzore, por se Ai është norma dhe premtimi i një njerëzimi të ri në lidhje me Zotin dhe me njëri-tjetrin.”

Le të jemi të qartë. Njerëzimi i plotë i Jezusit nuk shihet në gjininë e tij, duke projektuar disi një lidhje më të vogël me gratë sesa me burrat. Plotësia e asaj se kush është portretizuar Zoti tek ky njeri vjen nga “dashuria e tij tronditëse dhe kritika e tij profetike” që synon fuqitë e botës dhe ata që mbanin frenat fetare.6 Për më tepër, mënyra se si Jezusi eci në liri në marrëdhënien e Tij me Perëndinë Ati dhe me të privuarit e të drejtës në botë bëri që të gjithë ata që kishin akses tek Ai, qoftë drejtpërdrejt apo tërthorazi, ta vënë re. Përgjatë historive të ungjillit brenda Mateut, Markut, Lukës dhe Gjonit, ne shikojmë të habitur dashurinë e vazhdueshme dhe të papenguar të Jezusit ndaj Atit dhe ndaj të gjithë njerëzve. Dhe kjo dashuri për njerëzit nuk ishte thjesht për njerëzit brenda rrethit të tij shoqëror. Synimi i tij ishte (dhe ende është) të bashkonte të pasurit dhe të varfërit, të fortët dhe të dobëtit së bashku, të rinjtë dhe të moshuarit në vlerësimin e njëri-tjetrit. Migliore komenton: “Vetëm kjo e bën jetën dhe vdekjen e Jezusit një shprehje rrezatuese të dashurisë së përjetshme, vetëdhënies, të tjera pohuese dhe formuese të dashurisë së Zotit të trefishtë.”7

1Migliore, 147. 2Po aty, 147. 3Po aty, 148

Tani le të kthehemi pak te fjala “ungjill”. Dikush mund ta përkufizojë ungjillin si “lajmin e mirë” dhe për t’u siguruar që Jezusi është në fakt lajmi i mirë nga Perëndia. Por mendoni për këtë për një moment. Vetë Jezusi është lajmi i mirë. Cfare do te thote ajo? E thënë thjesht, lajmi i mirë është se Vetë Perëndia erdhi në botë në personin Jezu Krisht. Ungjilli nuk “prezanton një ide, por një person.”8 Ungjilli është që Jezusi jeton dhe vepron në botë duke shfaqur dhe përjetuar emocionet dhe përvojat siç bëjmë ne, të pranishëm dhe të disponueshme për të gjithë gëzimin dhe dhimbjen e zemrës që përjetojmë, zemra e të cilit u ngrit lart. dhe u dëshpërua për ato gjëra për të cilat u gëzua dhe u dhimbs Perëndia Atë në botë, i cili vdiq dhe tani është gjallë. E vetmja mënyrë që ne mund të dimë vërtet se si është Perëndia është të shikojmë te Jezusi, sepse është në Jezusin që “Perëndia është zbuluar dhe njohur plotësisht.”9

Çfarë bëri ai? Jezusi ishte skandaloz në angazhimin e tij me të dëbuarit dhe të paprivilegjuarit e botës. Duke pasur një kuptim të motiveve të brendshme të njerëzve fetarë dhe portierëve të vetëshpallur të njohjes së Perëndisë, Jezusi ecte përreth në rrethinën e tij me një axhendë për të kthyer tavolinat për të zbuluar zemrën e vërtetë të Perëndisë për botën. Shërbesa dhe fjalët e Jezusit “kaluan kufijtë e supozuar të hirit të Perëndisë dhe kështu tronditën ndjeshmërinë e kujdestarëve të traditës fetare.” . Do të doja ta shpaketoja pak. Ajo që bëj dhe kush jam pa dyshim janë të ndërthurura. E njëjta gjë është e vërtetë për Jezusin. Ndërsa lexoni ungjijtë, kushtojini vëmendje asaj që ai po bën dhe çfarë po thotë, sepse këto dy gjëra duhet të komplimentojnë njëra-tjetrën. Nëse gjejmë mospërputhje, e gjithë ajo që Perëndia po përpiqet të zbulojë për veten e Tij vihet në pikëpyetje. Identiteti bashkohet në historinë e një personi; historinë e jetës së tij/saj. Për më tepër, nëse kredencialet e Jezusit vihen në pikëpyetje nëse Ai është ose jo Zot dhe Njerëzor njëkohësisht, Ai nuk mund të ndërmjetësojë marrëdhënien midis qenieve njerëzore dhe Perëndisë Atë, që do të thotë se ende nuk ka asnjë mënyrë për të hyrë në një marrëdhënie me Perëndinë, sepse mëkati ende na ndan.

Përsëri qëllimi i ardhjes së Jezusit në botë si qenie njerëzore nuk është thjesht të na shpëtojë nga dhimbja dhe shkatërrimi i mëkatit. Në Jezusin, jo vetëm që Perëndia sjell falje, por edhe “çlirim, pajtim dhe jetë të re në botë.”11 Ky burrë bekoi të varfërit, hëngri me të dëbuarit, u miqësua me gratë, sfidoi të drejtët e vetvetes dhe nxiti autoritetet romake të Pika ku dy grupet e fundit përpiqeshin vazhdimisht të gjenin një mjet për të heshtur mesazhin e tij. Ai nuk doli thjesht kundër individëve mëkatarë, por strukturave mëkatare të korporatave që vazhdojnë të shtypin dhe të heshtin të paprivilegjuarit e botës sot. Kur dëgjojmë të flitet nga Jezusi për ofrimin e jetës dhe lirisë së bollshme, Ai po flet me më shumë se persona të izoluar që vijnë në marrëdhënie me Perëndinë. Jezusi po krijon skenën për një rend të ri botëror të ndërtuar në thelb nga hiri dhe drejtësia e Perëndisë që tani mund të jetojë në brendësi të një qenieje njerëzore nëpërmjet Shpirtit të Shenjtë, ndërsa ai/ajo zgjedh të lërë jetën e tij/saj të rrjedhë përmes mendësia e Jezusit.

8Thomas C. Oden, The Word of Life: Systematic Theology Volume Two (San Francisco: HarperCollins, 1992), 11. 9Millard J. Erickson, Christian Theology (Grand Rapids: Baker Book House, 1998), 752. 10Migliore, 111bid. ., 142. HY Theology Page 3 Teologjia e Jogës së Shenjtë 12Oden, 20. 13Migliore, 160. 14Oden, 35.

Pra, çfarë bëri Jezusi? Ai eci në tokë, vdiq në një kryq dhe tani jeton, gjë që shërben si provë se mëkati dhe vdekja nuk duhet të shtypin më një qenie njerëzore. Kjo vdekje dhe rijetesa (e referuar si ringjallja) është “çelësi i veprës së Krishtit”.12 Pra, si përkthehet ky në lajm të mirë për të gjithë njerëzit, të pasur dhe të varfër, të dobët dhe të fortë, të njohur dhe të dëbuar? Migliore deklaron,

“Mesazhi i kryqit nuk ka asnjë lidhje me dorëheqjen ndaj forcave të dhunës dhe nuk ka të bëjë me frymën e hakmarrjes. Kudo që kryqi i Krishtit predikohet dhe dëgjohet me të drejtë, rrethi vdekjeprurës i dhunës dhe kundër dhunës thyhet dhe sundimi i dhunës fillon t’i nënshtrohet një bote të re dhembshurie dhe solidariteti.”13

Ndërsa ne fillojmë të përjetojmë një marrëdhënie me Perëndinë ashtu siç synonte Ai, ndryshimet fillojnë të depërtojnë në zemrat tona, duke transformuar mendjet tona dhe duke shpërthyer në transformimin e njerëzimit siç synoi fillimisht Perëndia.

Pse ka rendesi? Jezusi është në qendër të çdo gjëje që do të thotë të jesh i krishterë. Mund të kemi diskutime dhe të biem dakord të mos pajtohemi për shumë gjëra, por kjo një gjë, ky një person nuk mund të jetë një vend konfuzioni. Është nëpërmjet Jezu Krishtit që Perëndia ka zgjedhur t’i japë botës mundësinë për të rivendosur një marrëdhënie të thyer nga mëkati. Nëse Zoti në Krishtin nuk lejohet të na takojë në mjerimin, vetminë dhe zhgënjimet tona dhe ta shndërrojë këtë jetë në vetëdhënie, në afirmime të tjera dhe në krijimin e komunitetit, ne e kemi humbur thelbin e asaj që do të thotë të shohim Mbretërinë e Perëndisë në jetën tonë. prania. Qëllimi i krishterimit është të jemi dëshmitarë në botë se nëpërmjet Jezusit dhe fuqisë së Frymës së Shenjtë, ne lejohemi ta shohim Perëndinë të pranishëm dhe aktiv në ndjekjen e botës për t’u rikthyer në marrëdhënie me Krijuesin e saj. Zoti nuk ka folur thjesht; Ai ka vepruar për të dhënë një rrugë në të cilën kjo marrëdhënie mund të rivendoset.

Kjo marrëdhënie mund të ribëhet vetëm nëpërmjet besimit në Jezu Krishtin. Kur shikojmë në Bibël për të gjetur se si ndodh kjo, ky besim duket më shumë se një njohje se mësimet e Jezusit janë të vërteta ose se Ai me të vërtetë jetoi dhe vdiq dhe tani është gjallë. Bibla na thotë se besimi vjen kur ne besojmë në Jezusin; një person jo thjesht mësimdhënien. Shtetet Oden,

“Jezusi ishte më pak i shqetësuar që mrekullitë e tij të kremtoheshin publikisht sesa që ato të njiheshin nga brenda si mishërues dhe vërtetues i misionit të tij hyjnor dhe anijes së birrit. Shërbimi i tij përballoi çdo dëgjues me të njëjtin vendim të thjeshtë: a jeni gati të jetoni në praninë e ardhjes qeverisja e Zotit?”14

Teologjia e Shenjtë e Jogës Besimi në atë se kush është Jezusi dhe degëzimet e punës së Tij duhet të shkaktojnë njëfarë lëvizjeje nga ana e dëgjuesit. Lëvizja fillon me një pëlqim të brendshëm për të ecur në jetë në një mënyrë që kupton mesazhin e mbretërisë së Perëndisë në botë siç shfaqet në fjalët dhe veprimet e Jezu Krishtit. Pastaj kalon në një lëvizje të jashtme ku bota preket nga ky vendim. Këto ndryshime janë ciklike me fazat dhe stinët e përvojave jetësore ku çdo person lahet dhe rinovohet vazhdimisht ndërsa lexon Biblën, dialogon me besimtarët e tjerë dhe jeton e dashuron në këtë botë. Njerëzit ndryshojnë ndërsa sfidohen të shqyrtojnë së brendshmi dhe më pas bëhen ndryshimi që prek sistemet botërore dhe sistemet familjare dhe demonët personalë. Vetëm atëherë bota mund të shohë shfaqjen e asaj që do të thotë që në Jezusin jetojmë dhe lëvizim dhe kemi qenien tonë.

Bibliografia: Erickson, Millard J. Christian Theology, Second Edition. Michigan: Baker Books, 1998. blueletterbible.org. Migliore, Daniel L. Besimi në kërkim të të kuptuarit: Një hyrje në teologjinë e krishterë. Michigan: William B. Eerdmans, 1991. Oden, Thomas C. The Word of Life, Systematic Theology: Volume 2. California: HarperCollins, 1992. HY

Video about List Of The Books Of The Old And New Testament

You can see more content about List Of The Books Of The Old And New Testament on our youtube channel: Click Here

Question about List Of The Books Of The Old And New Testament

If you have any questions about List Of The Books Of The Old And New Testament, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article List Of The Books Of The Old And New Testament was compiled by me and my team from many sources. If you find the article List Of The Books Of The Old And New Testament helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles List Of The Books Of The Old And New Testament

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9891
Views: 26963232

Search keywords List Of The Books Of The Old And New Testament

List Of The Books Of The Old And New Testament
way List Of The Books Of The Old And New Testament
tutorial List Of The Books Of The Old And New Testament
List Of The Books Of The Old And New Testament free
#Holy #Yoga #Theology

Source: https://ezinearticles.com/?Holy-Yoga-Theology&id=1625149

Related Posts

default-image-feature

List Of The Books In The Old And New Testament Archangels Importance and Role Vary by Religious Faith

You are searching about List Of The Books In The Old And New Testament, today we will share with you article about List Of The Books In…

default-image-feature

What Can I Give My 5 Year Old For Nausea Erasing Migraines

You are searching about What Can I Give My 5 Year Old For Nausea, today we will share with you article about What Can I Give My…

default-image-feature

List Of Old Testament Verses Quoted In The New Testament Learn When to Use the Lesser-Used Punctuation Marks

You are searching about List Of Old Testament Verses Quoted In The New Testament, today we will share with you article about List Of Old Testament Verses…

default-image-feature

What Can I Give My 5 Year Old For Heartburn A Simple Method to Relieve GERD Sufferers – Practice Food Combining

You are searching about What Can I Give My 5 Year Old For Heartburn, today we will share with you article about What Can I Give My…

default-image-feature

List Of Old And New Names Of Cities In India Dine in Heaven: Coorg Restaurants

You are searching about List Of Old And New Names Of Cities In India, today we will share with you article about List Of Old And New…

default-image-feature

What Can I Give My 5 Year Old For Cough How to Give Mind-Blowing Blow Jobs

You are searching about What Can I Give My 5 Year Old For Cough, today we will share with you article about What Can I Give My…